CameraIcon
CameraIcon
SearchIcon
MyQuestionIcon
MyQuestionIcon
Question

A can do a work in 12 hours, B can do in 14 hours. They work alternatively starting from A. Aearns Rs.15/hr. How much does he earn from the whole job?


Open in App
Solution

Given that

NumberofhoursinwhichAcanfinishajob=12hours

NumberofhoursinwhichBcanfinishajob=14hours

They work alternatively starting from A.A earns Rs.15/hr
Work done

Totalwork=L.C.Mof (A’s hours, B’s hours)

=L.C.M.of(12,14)=84units

NumberofunitsdonebyA=84/12=7

NumberofunitsdonebyB=84/14=6

Since A and B working alternatively starting with A'’.

So, 7+6=13 units done in 2days by Aand B alternatively.

And we need to do 84 units of work.

First, we will try to find the multiple of 13 which is nearest to 84. i.e. 78 units.


flag
Suggest Corrections
thumbs-up
6
BNAT
mid-banner-image