CameraIcon
CameraIcon
SearchIcon
MyQuestionIcon
MyQuestionIcon
Question

A car moves with a speed of 40km/hr for 15minutes and then with a speed of 60km/hr for the next 15minutes. The total distance covered by the car is:


A

100km

No worries! We‘ve got your back. Try BYJU‘S free classes today!
B

25km

Right on! Give the BNAT exam to get a 100% scholarship for BYJUS courses
C

15km

No worries! We‘ve got your back. Try BYJU‘S free classes today!
D

10km

No worries! We‘ve got your back. Try BYJU‘S free classes today!
Open in App
Solution

The correct option is B

25km


Step 1: Given

Speed of the car,

v1=40km/hrv2=60km/hr

Time, t=15mins=0.25hours

Step 2: Determine the distance covered with speed 40km/hr

d1=v1×t=40×0.25=10km

Step 3: Determine the distance covered with speed 60km/hr

d2=v2×t=60×0.25=15km

Step 4: Determine the total distance covered

d=d1+d2=10+15=25km

Therefore, option B is the correct option.


flag
Suggest Corrections
thumbs-up
1
BNAT
mid-banner-image