CameraIcon
CameraIcon
SearchIcon
MyQuestionIcon


Question

A cart is loaded with 5 sacks of rice weighing 50 kg each and 10 sacks of wheat weighing 25 kg each. What is the total weight of the items on the cart?


A
500 kg
loader
B
400 kg
loader
C
1000 kg
loader
D
800 kg
loader

Solution

The correct option is A 500 kg
Weight of one sack of rice = 50 kg
Number of sacks of rice = 5

Weight of 5 sacks of rice = 50 kg × 5 = 250 kg

Weight of one sack of wheat = 25 kg
Number of sacks of wheat = 10

Weight of 10 sacks of wheat = 25 kg × 10 = 250 kg

Therefore, the total weight of the items on the cart is the sum of these weights, which is 250 kg + 250 kg = 500 kg.

Mathematics

Suggest Corrections
thumbs-up
 
0


similar_icon
Similar questions
View More


similar_icon
People also searched for
View More



footer-image