CameraIcon
CameraIcon
SearchIcon
MyQuestionIcon


Question

A contractor undertook to build a road in 200 days.He employed 140 men. After 60 days, he found that only one-fourth of the road could be built. How many additional men should he employ to complete the work in time?
 


Correct Answer
A
40
Your Answer
B
60
Your Answer
C
80
Your Answer
D
None of these

Solution

The correct option is A 40
Here, incomplete work =114=34 and remaining days = 200 - 60 =140
According to the given statement:
14 of the road is built in 60 days by 140 men
14 of the road can be built in 1 day by 140×60=8400 men
complete road can be built in 1 day by 8400×4=33600 men
Complete road can be built in 140 days by 33600140=240 men
34 of the road can be in 140 days by 240×34=180 men
additional men can be built in 140 days by =180140=40 men

flag
 Suggest corrections
thumbs-up
 
6 Upvotes


Similar questions
View More


People also searched for
View More



footer-image