1
You visited us 1 times! Enjoying our articles? Unlock Full Access!
Question

# In a fort there was sufficient food for 200 soldiers for 31 days. After 27 days 120 soldiers left the fort. For how many extra days will the rest of the food last for remaining soldiers ?

A
6 days
No worries! We‘ve got your back. Try BYJU‘S free classes today!
B
8 days
No worries! We‘ve got your back. Try BYJU‘S free classes today!
C
10 days
Right on! Give the BNAT exam to get a 100% scholarship for BYJUS courses
D
12 days
No worries! We‘ve got your back. Try BYJU‘S free classes today!
Open in App
Solution

## The correct option is A 10 daysGive,Total Soldiers = 200Food for them = 31 daysSo, Quantity of food = 200 *31 = 6200 man-daysTill 27 days, quantity consumed = 27 *200 = 5400 man-daysRest quantity = 6200 - 5400 = 800 man-daysRemaining soldiers = 200 - 120 = 80Let remaining food will sufficient for x daysNow,5400 + 80 x = 620080 x = 800x = 10 days

Suggest Corrections
0
Join BYJU'S Learning Program
Related Videos
Ratio and Proportion
MATHEMATICS
Watch in App
Explore more
Join BYJU'S Learning Program