1
You visited us 1 times! Enjoying our articles? Unlock Full Access!
Question

# Ravi purchased 5 kg 400 g rice, 2 kg 50 g sugar and 10 kg 800 g flour. If the cost of 1 kg rice is ₹50, cost of 1 kg sugar is ₹40 and cost of 1 kg flour is ₹30, what is the total amount spent by Ravi?

A
₹676
Right on! Give the BNAT exam to get a 100% scholarship for BYJUS courses
B
₹600
No worries! We‘ve got your back. Try BYJU‘S free classes today!
C
₹680
No worries! We‘ve got your back. Try BYJU‘S free classes today!
D
₹576
No worries! We‘ve got your back. Try BYJU‘S free classes today!
Open in App
Solution

## The correct option is A ₹676 Weight of rice = 5 kg 400 g = 5 + (400 / 1000) kg = 5.400 kg Cost of 1kg rice = ₹50 Total cost of rice = ₹50 × 5.4 = ₹270 Weight of sugar = 2 kg 50 g = 2 + (50 / 1000) kg = 2.050 kg Cost of 1kg sugar = ₹40 Total cost of sugar = ₹40 × 2.05 = ₹82 Weight of flour = 10 kg 800 g = 10 + (800 / 1000) kg = 10.800 kg Cost of 1kg flour = ₹30 Total cost of flour = ₹30 × 10.80 = ₹324 Total cost of his purchases = ₹(270 + 82 + 324) = ₹676

Suggest Corrections
9
Join BYJU'S Learning Program
Related Videos
Calculations Involving Weights
MATHEMATICS
Watch in App
Join BYJU'S Learning Program