CameraIcon
CameraIcon
SearchIcon
MyQuestionIcon


Question

Shiva, Sethupathi and Murugan are friends and decide to spend their weekend in Bangalore.  Shiva is from Hyderabad, Sethupathi hails from coimbatore and Murugan is from Chennai. 
The duration of their journey is 8 hrs, 6 hrs and 8 hrs respectively. They plan on reaching to Bangalore by 8 pm but they reach Bangalore only by 9 pm. So, estimate the time when they started from their respective city. Considering they haven't stopped anywhere during their journey.


A
1:00 pm - Shiva, 2:00 pm - Sethupathi, 3:00 pm - Murugan
loader
B
1:00 pm - Shiva, 1:00 pm - Murugan, 3:00 pm - Sethupathi
loader
C
1:00 pm - Shiva, 4:00 pm - Murugan, 3:00 pm - Sethupathi
loader
D
1:00 pm - Murugan, 2:00 pm - Shiva, 3:00 pm - Sethupathi
loader

Solution

The correct option is B 1:00 pm - Shiva, 1:00 pm - Murugan, 3:00 pm - Sethupathi
Shiva reaches Bangalore by 9 pm
The duration of his travel is 8 hours
9 pm when converted to 24 hour format 
it is 21 hrs
21 - 8 = 13
He should have started his journey at 13 hour when converted to 12 'o' clock format becomes 1:00 pm 
= 1:00 pm

Sethupathi reaches Bangalore by 9 pm
Travel duration from Coimbatore to Bangalore is 6 hours
9 pm is when converted to 24 hour format becomes 21 hours
21 - 6 = 15
He should have started his journey at 15 hour when converted to 12'o' clock format beomes
15 - 12 = 3
= 3:00 pm

Murugan reaches Bangalore by 9 pm
The duration of his travel is 8 hours
9 pm when converted to 24 hour format it is 21 hours
21 - 8 = 13
He should have started his journey at 13 hour 
when converted to 12 'o' clock format becomes 1:00 pm 
= 1:00 pm

Mathematics

Suggest Corrections
thumbs-up
 
0


similar_icon
Similar questions
View More


similar_icon
People also searched for
View More



footer-image