1
You visited us 1 times! Enjoying our articles? Unlock Full Access!
Question

# The following pictograph shows the number of bikes sold by a company showroom during a week. Use, = 12 bikes sold. How many more bikes were sold by the company showroom on Friday compared to Monday?

A

48

Right on! Give the BNAT exam to get a 100% scholarship for BYJUS courses
B

46

No worries! We‘ve got your back. Try BYJU‘S free classes today!
C

42

No worries! We‘ve got your back. Try BYJU‘S free classes today!
D

38

No worries! We‘ve got your back. Try BYJU‘S free classes today!
Open in App
Solution

## The correct option is A 48 To find the number of bikes sold on two days, we use the scale 1 pic = 12 bikes. So as per the scale we get, for Friday, the number of bikes sold = 7 x 12 = 84. And for Monday, the number of bikes sold = 3 x 12 = 36. So the difference between the two quantities is, 84 - 36 = 48.

Suggest Corrections
3
Join BYJU'S Learning Program
Related Videos
Interpretation of pictographs
MATHEMATICS
Watch in App
Join BYJU'S Learning Program