CameraIcon
CameraIcon
SearchIcon
MyQuestionIcon


Question

The primary purpose of the passage is to ___________


A
Describe the development of new techniques that may help to determine the driving force behind population cycles in lepidoptera.
loader
B
Present evidence that refutes a particular theory about the driving force behind population cycles in lepidoptera.
loader
C
Present a hypothesis about the driving force behind population cycles in lepidoptera.
loader
D
Describe the fluctuating patterns of population cycles in lepidoptera.
loader
E
Question the idea that a single driving force is behind population cycles in lepidoptera.
loader

Solution

The correct option is C Present a hypothesis about the driving force behind population cycles in lepidoptera.
Option C is the correct answer as speculating about the driving force behind the population cycles in Lepidoptera is what the entire passage concentrates  on. "...such fluctuations in population are known as population cycles. Although many different variables influence population levels, a regular pattern such as a population cycle seems to imply a dominant, driving force. Identification of that driving force, however, has proved surprisingly elusive despite considerable research.." - this sentence further supports option C as the one that befits the context.

Biology

Suggest Corrections
thumbs-up
 
0


similar_icon
Similar questions
View More


similar_icon
People also searched for
View More



footer-image