CameraIcon
CameraIcon
SearchIcon
MyQuestionIcon


Question

What is the total cost of half watermelon (Rs 80 each), three-fourths of pumpkin (Rs 100 each) and two-fifths of a litre of milk (Rs 20 per litre)?


  1. Rs 132
  2. Rs 150
  3. Rs 123
  4. Rs 100


Solution

The correct option is C Rs 123

1 watermelon costs Rs. 80

half a watermelon costs = 80/2 = Rs.40

1 pumpkin costs Rs.100

3/4 pumpkin costs

=3×/1/0/0/4 = 25

=3×25=Rs.75

1 litre of milk costs Rs.20

2/5th of a litre costs

=2×/2/0/5 = 4

=2×4=Rs.8

Total cost of 1/2 a watermelon + 3/4th of a pumpkin =40 + 75 + 8 = Rs. 123 and 2/5th of a litre of milk

Answer: B Rs. 123

flag
 Suggest corrections
thumbs-up
 
0 Upvotes


Similar questions
QuestionImage
QuestionImage
View More...



footer-image