25 bags of wheat weighing 40 kg costs Rs.2750. Find the cost of 35 bags of wheat if , each bag weighs 50 kg

Given that,

Cost of 25 bags of wheat weighing 40 kg means total wheat =Rs. 2750

Weight of 25kg bags = 25 X 40 = 1000kg

Hence the cost of 1000 kg wheat is Rs. 2750

Then cost of per kg rice is = 2750/100 = Rs. 27.5
we needto find cost of 35 bags weighing 50 kg means 35 X 50 = 1750 kg
So cost of 1750 kg wheat = 1750 x 27.5 = Rs. 48125

Was this answer helpful?

  
   

4.5 (2)

Upvote (2)

Choose An Option That Best Describes Your Problem

Thank you. Your Feedback will Help us Serve you better.

Leave a Comment

Your Mobile number and Email id will not be published. Required fields are marked *

*

*

BOOK

Free Class

Ask
Question