A milkman sold two of his buffaloes for Rs 20000 each.On one he made a gain of 5% and on the other a loss of 10%.Find his overall gain or loss.(Find CP of each).

Selling price of 1st buffalo = Rs.20000

He made a gain of 5% in 1st buffalo

Cost price of 1st buffalo = (100/105) x 20000 = Rs. 19047.62

Selling price of 2nd buffalo = Rs.20000

He made a loss of 10% in 2nd buffalo

Cost price of 2nd buffalo = (100/90) x 20000 = Rs. 22222.22

Total C.P = 19047.62 + 22222.22 = Rs. 41269.84

Total S.P. = 20000 + 20000 = Rs.40000

Therefore, Loss = 41269.84 – 40000 = Rs.1269.84

Was this answer helpful?

  
   

0 (0)

Upvote (0)

Choose An Option That Best Describes Your Problem

Thank you. Your Feedback will Help us Serve you better.

Leave a Comment

Your Mobile number and Email id will not be published. Required fields are marked *

*

*

BOOK

Free Class

Ask
Question