Arrange the following lengths in their increasing magnitude: 1 metre, 1 centimetre, 1 kilometre, 1 millimetre.

1 m = 100 cm

1 cm = 10 mm

∴ 1 m = 100 × 10 = 1000mm

Now, 1 km = 1000 m

∴ 1 km = (1000 × 100)cm = 100000 cm = (100000 × 10)mm = 1000000mm

So, arranging 1 metre, 1 centimetre, 1 kilometre, 1 millimetre in increasing order we have:

1mm < 10mm < 1000mm < 1000000mm

Or 1 millimetre < 1 centimetre < 1 metre < 1 kilometre

Was this answer helpful?

  
   

0 (0)

Upvote (0)

Choose An Option That Best Describes Your Problem

Thank you. Your Feedback will Help us Serve you better.

Leave a Comment

Your Mobile number and Email id will not be published. Required fields are marked *

*

*

BOOK

Free Class

Ask
Question