R S Aggarwal Solutions for Class 11 Maths Chapter 27 Limits Exercise 27B

Exercise 27B of Chapter 27 – Limits, mainly deals with the trigonometric limits. This set of solutions will help students in understanding the important steps involved in finding the limits of various trigonometric functions. Students can download R S Aggarwal Class 11 chapter 27 exercise 27B solutions from the link given below.

Download PDF of R S Aggarwal Solutions for Class 11 Maths Chapter 27 Limits Exercise 27B

 

 rs aggarwal solution class 11 maths chapter 27
 rs aggarwal solution class 11 maths chapter 27
 rs aggarwal solution class 11 maths chapter 27
 rs aggarwal solution class 11 maths chapter 27
 rs aggarwal solution class 11 maths chapter 27
 rs aggarwal solution class 11 maths chapter 27
 rs aggarwal solution class 11 maths chapter 27
 rs aggarwal solution class 11 maths chapter 27
 rs aggarwal solution class 11 maths chapter 27

 

Access Answers to Maths R S Aggarwal Class 11 Chapter 27 Limits Exercise 27B Page number 817

Question 1: Evaluate

R S Aggarwal Solution Class 11 chapter 27 Ex 27B question 1

Solution:

R S Aggarwal Solution Class 11 chapter 27 Ex 27B solution 1

Question 2: Evaluate

R S Aggarwal Solution Class 11 chapter 27 Ex 27B question 2

Solution:

R S Aggarwal Solution Class 11 chapter 27 Ex 27B solution 2

Question 3: Evaluate

R S Aggarwal Solution Class 11 chapter 27 Ex 27B question 3

Solution:

R S Aggarwal Solution Class 11 chapter 27 Ex 27B solution 3

Question 4: Evaluate

R S Aggarwal Solution Class 11 chapter 27 Ex 27B question 4

Solution:

R S Aggarwal Solution Class 11 chapter 27 Ex 27B solution 4

Question 5: Evaluate

R S Aggarwal Solution Class 11 chapter 27 Ex 27B question 5

Solution:

R S Aggarwal Solution Class 11 chapter 27 Ex 27B question 5 solution

Question 6: Evaluate

R S Aggarwal Solution Class 11 chapter 27 Ex 27B question 6

Solution:

R S Aggarwal Solution Class 11 chapter 27 Ex 27B question 6 solution

Question 7: Evaluate

R S Aggarwal Solution Class 11 chapter 27 Ex 27B question 7

Solution:

R S Aggarwal Solution Class 11 chapter 27 Ex 27B question 7 solution

Question 8: Evaluate

R S Aggarwal Solution Class 11 chapter 27 Ex 27B question 8

Solution:

R S Aggarwal Solution Class 11 chapter 27 Ex 27B question 8 solution

Question 9: Evaluate

R S Aggarwal Solution Class 11 chapter 27 Ex 27B question 9

Solution:

Let sin x = y

Numerator: 2y^2 + y – 1 = (2y – 1)(y + 1)

Denominator: 2y^2 – 3y + 1 = (2y – 1)(y – 1)

Eliminate common term from numerator and denominator which is (2y-1).

R S Aggarwal Solution Class 11 chapter 27 Ex 27B question 9 solution

Question 10: Evaluate

R S Aggarwal Solution Class 11 chapter 27 Ex 27B question 10

Solution:

R S Aggarwal Solution Class 11 chapter 27 Ex 27B question 10 solution

Question 11: Evaluate

R S Aggarwal Solution Class 11 chapter 27 Ex 27B question 11

Solution:

R S Aggarwal Solution Class 11 chapter 27 Ex 27B question 11 solution

Question 12: Evaluate

R S Aggarwal Solution Class 11 chapter 27 Ex 27B question 12

Solution:

R S Aggarwal Solution Class 11 chapter 27 Ex 27B question 12 solution

Question 13: Evaluate

R S Aggarwal Solution Class 11 chapter 27 Ex 27B question 13

Solution:

R S Aggarwal Solution Class 11 chapter 27 Ex 27B question 13 solution

Question 14: Evaluate

R S Aggarwal Solution Class 11 chapter 27 Ex 27B question 14

Solution:

R S Aggarwal Solution Class 11 chapter 27 Ex 27B question 14 solution

Question 15: Evaluate

R S Aggarwal Solution Class 11 chapter 27 Ex 27B question 15

Solution:

R S Aggarwal Solution Class 11 chapter 27 Ex 27B question 15 solution

Question 16: Evaluate

R S Aggarwal Solution Class 11 chapter 27 Ex 27B question 16

Solution:

R S Aggarwal Solution Class 11 chapter 27 Ex 27B question 16 solution

Question 17: Evaluate

R S Aggarwal Solution Class 11 chapter 27 Ex 27B question 17

Solution:

R S Aggarwal Solution Class 11 chapter 27 Ex 27B question 17 solution

Question 18: Evaluate

R S Aggarwal Solution Class 11 chapter 27 Ex 27B question 18

Solution:

R S Aggarwal Solution Class 11 chapter 27 Ex 27B question 18 solution


Access other exercise solutions of Class 11 Maths Chapter 27 Limits

Exercise 27A Solutions

Exercise 27C Solutions

R S Aggarwal Solutions for Class 11 Maths Chapter 27 Exercise 27B

Class 11 Maths Chapter 27 Limits Exercise 27B is based on the topic – Trigonometric limits. Students can download R S Aggarwal class 11 solutions pdf and make use of the solutions to develop better Maths skills and prepare for exams.