RS Aggarwal Solutions for Class 12 Maths Chapter 10: Differentiation Exercise 10E

Exercise 10E of Chapter 10 explains the concept of differentiation of implicit function relevant to the current CBSE board. Students who aspire to score well in the board exam can solve the exercise wise problems using the solutions which are available for free download. The solutions designed by teachers at BYJU’S give a clear idea about the concepts, which are covered under each exercise. Students can download RS Aggarwal Solutions Class 12 Maths Chapter 10 Differentiation Exercise 10E PDF from the links available below.

RS Aggarwal Solutions for Class 12 Maths Chapter 10: Differentiation Exercise 10E Download PDF

 

rs aggarwal solution class 12 maths chapter 10 ex e 01
rs aggarwal solution class 12 maths chapter 10 ex e 02
rs aggarwal solution class 12 maths chapter 10 ex e 03
rs aggarwal solution class 12 maths chapter 10 ex e 04
rs aggarwal solution class 12 maths chapter 10 ex e 05
rs aggarwal solution class 12 maths chapter 10 ex e 06
rs aggarwal solution class 12 maths chapter 10 ex e 07
rs aggarwal solution class 12 maths chapter 10 ex e 08
rs aggarwal solution class 12 maths chapter 10 ex e 09
rs aggarwal solution class 12 maths chapter 10 ex e 10
rs aggarwal solution class 12 maths chapter 10 ex e 11

 

Access other exercise solutions of Class 12 Maths Chapter 10: Differentiation

Exercise 10A Solutions

Exercise 10B Solutions

Exercise 10C Solutions

Exercise 10D Solutions

Exercise 10F Solutions

Exercise 10G Solutions

Exercise 10H Solutions

Exercise 10I Solutions

Exercise 10J Solutions

Access RS Aggarwal Solutions for Class 12 Maths Chapter 10: Differentiation Exercise 10E

RS Aggarwal Solutions for Class 12 Chapter 10 Ex 10E Image 1

1. x2 + y2 = 4

Solution:

RS Aggarwal Solutions for Class 12 Chapter 10 Ex 10E Image 2

RS Aggarwal Solutions for Class 12 Chapter 10 Ex 10E Image 3

Solution:

RS Aggarwal Solutions for Class 12 Chapter 10 Ex 10E Image 4

RS Aggarwal Solutions for Class 12 Chapter 10 Ex 10E Image 5

RS Aggarwal Solutions for Class 12 Chapter 10 Ex 10E Image 6

Solution:

RS Aggarwal Solutions for Class 12 Chapter 10 Ex 10E Image 7

RS Aggarwal Solutions for Class 12 Chapter 10 Ex 10E Image 8

Solution:

RS Aggarwal Solutions for Class 12 Chapter 10 Ex 10E Image 9

5. xy = c2

Solution:

RS Aggarwal Solutions for Class 12 Chapter 10 Ex 10E Image 10

RS Aggarwal Solutions for Class 12 Chapter 10 Ex 10E Image 11

6. x2 + y2 – 3xy = 1

Solution:

RS Aggarwal Solutions for Class 12 Chapter 10 Ex 10E Image 12

RS Aggarwal Solutions for Class 12 Chapter 10 Ex 10E Image 13

7. xy2 – x2 y – 5 = 0

Solution:

RS Aggarwal Solutions for Class 12 Chapter 10 Ex 10E Image 14

RS Aggarwal Solutions for Class 12 Chapter 10 Ex 10E Image 15

8. (x2 + y2)2 = xy

Solution:

RS Aggarwal Solutions for Class 12 Chapter 10 Ex 10E Image 16

RS Aggarwal Solutions for Class 12 Chapter 10 Ex 10E Image 17

9. x2 + y 2 = log (xy)

Solution:

RS Aggarwal Solutions for Class 12 Chapter 10 Ex 10E Image 18

RS Aggarwal Solutions for Class 12 Chapter 10 Ex 10E Image 19

10. xn + yn = an

Solution:

RS Aggarwal Solutions for Class 12 Chapter 10 Ex 10E Image 20

RS Aggarwal Solutions for Class 12 Chapter 10 Ex 10E Image 21

11. x sin 2y = y cos 2x

Solution:

RS Aggarwal Solutions for Class 12 Chapter 10 Ex 10E Image 22

RS Aggarwal Solutions for Class 12 Chapter 10 Ex 10E Image 23

12. sin2x + 2cos y + xy = 0

Solution:

RS Aggarwal Solutions for Class 12 Chapter 10 Ex 10E Image 24

RS Aggarwal Solutions for Class 12 Chapter 10 Ex 10E Image 25

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *