RS Aggarwal Solutions for Class 12 Chapter 10: Differentiation Exercise 10F

The method of differentiating the given set of questions using logarithms is the concept which is covered under the Exercise 10F. To understand this concept in an effective way, students can download the solutions and refer them to get their doubts cleared instantly. Students with the aim of scoring good marks in the board exam can boost their exam preparation using the solutions PDF. To solve the exercise wise problems with ease, students can use RS Aggarwal Solutions Class 12 Maths Chapter 10 Differentiation Exercise 10F PDF from the links given here.

RS Aggarwal Solutions for Class 12 Chapter 10: Differentiation Exercise 10F Download PDF

 

rs aggarwal solution class 12 maths chapter 10 ex f 01
rs aggarwal solution class 12 maths chapter 10 ex f 02
rs aggarwal solution class 12 maths chapter 10 ex f 03
rs aggarwal solution class 12 maths chapter 10 ex f 04
rs aggarwal solution class 12 maths chapter 10 ex f 05
rs aggarwal solution class 12 maths chapter 10 ex f 06
rs aggarwal solution class 12 maths chapter 10 ex f 07
rs aggarwal solution class 12 maths chapter 10 ex f 08
rs aggarwal solution class 12 maths chapter 10 ex f 09
rs aggarwal solution class 12 maths chapter 10 ex f 10
rs aggarwal solution class 12 maths chapter 10 ex f 11
rs aggarwal solution class 12 maths chapter 10 ex f 12
rs aggarwal solution class 12 maths chapter 10 ex f 13
rs aggarwal solution class 12 maths chapter 10 ex f 14
rs aggarwal solution class 12 maths chapter 10 ex f 15
rs aggarwal solution class 12 maths chapter 10 ex f 16
rs aggarwal solution class 12 maths chapter 10 ex f 17
rs aggarwal solution class 12 maths chapter 10 ex f 18
rs aggarwal solution class 12 maths chapter 10 ex f 19
rs aggarwal solution class 12 maths chapter 10 ex f 20
rs aggarwal solution class 12 maths chapter 10 ex f 21
rs aggarwal solution class 12 maths chapter 10 ex f 22
rs aggarwal solution class 12 maths chapter 10 ex f 23
rs aggarwal solution class 12 maths chapter 10 ex f 24
rs aggarwal solution class 12 maths chapter 10 ex f 25
rs aggarwal solution class 12 maths chapter 10 ex f 26
rs aggarwal solution class 12 maths chapter 10 ex f 27
rs aggarwal solution class 12 maths chapter 10 ex f 28
rs aggarwal solution class 12 maths chapter 10 ex f 29
rs aggarwal solution class 12 maths chapter 10 ex f 30
rs aggarwal solution class 12 maths chapter 10 ex f 31
rs aggarwal solution class 12 maths chapter 10 ex f 32

 

Access other exercise solutions of Class 12 Maths Chapter 10: Differentiation

Exercise 10A Solutions

Exercise 10B Solutions

Exercise 10C Solutions

Exercise 10D Solutions

Exercise 10E Solutions

Exercise 10G Solutions

Exercise 10H Solutions

Exercise 10I Solutions

Exercise 10J Solutions

Access RS Aggarwal Solutions for Class 12 Chapter 10: Differentiation Exercise 10F

RS Aggarwal Solutions for Class 12 Chapter 10 Ex 10F Image 1

Solution:

RS Aggarwal Solutions for Class 12 Chapter 10 Ex 10F Image 2

RS Aggarwal Solutions for Class 12 Chapter 10 Ex 10F Image 3

RS Aggarwal Solutions for Class 12 Chapter 10 Ex 10F Image 4

Solution:

RS Aggarwal Solutions for Class 12 Chapter 10 Ex 10F Image 5

RS Aggarwal Solutions for Class 12 Chapter 10 Ex 10F Image 6

3. y = (log x)x

Solution:

RS Aggarwal Solutions for Class 12 Chapter 10 Ex 10F Image 7

RS Aggarwal Solutions for Class 12 Chapter 10 Ex 10F Image 8

4. y = x sinx

Solution:

RS Aggarwal Solutions for Class 12 Chapter 10 Ex 10F Image 9

RS Aggarwal Solutions for Class 12 Chapter 10 Ex 10F Image 10

RS Aggarwal Solutions for Class 12 Chapter 10 Ex 10F Image 11

Solution:

RS Aggarwal Solutions for Class 12 Chapter 10 Ex 10F Image 12

RS Aggarwal Solutions for Class 12 Chapter 10 Ex 10F Image 13

Solution:

RS Aggarwal Solutions for Class 12 Chapter 10 Ex 10F Image 14

7. y = (sinx) cosx

Solution:

RS Aggarwal Solutions for Class 12 Chapter 10 Ex 10F Image 15

8. y = (log x) sinx

Solution:

RS Aggarwal Solutions for Class 12 Chapter 10 Ex 10F Image 16

RS Aggarwal Solutions for Class 12 Chapter 10 Ex 10F Image 17

9. y = (cos x) logx

Solution:

RS Aggarwal Solutions for Class 12 Chapter 10 Ex 10F Image 18

RS Aggarwal Solutions for Class 12 Chapter 10 Ex 10F Image 19

10. y = (tan x) sinx

Solution:

RS Aggarwal Solutions for Class 12 Chapter 10 Ex 10F Image 20

RS Aggarwal Solutions for Class 12 Chapter 10 Ex 10F Image 21

11. y = (cos x) cosx

Solution:

RS Aggarwal Solutions for Class 12 Chapter 10 Ex 10F Image 22

12. y = (tan x) cotx

Solution:

RS Aggarwal Solutions for Class 12 Chapter 10 Ex 10F Image 23

13. y = x sin2x

Solution:

RS Aggarwal Solutions for Class 12 Chapter 10 Ex 10F Image 24

RS Aggarwal Solutions for Class 12 Chapter 10 Ex 10F Image 25

14. y = (sin-1 x)x

Solution:

RS Aggarwal Solutions for Class 12 Chapter 10 Ex 10F Image 26

RS Aggarwal Solutions for Class 12 Chapter 10 Ex 10F Image 27

15. y = sin (xx)

Solution:

RS Aggarwal Solutions for Class 12 Chapter 10 Ex 10F Image 28

RS Aggarwal Solutions for Class 12 Chapter 10 Ex 10F Image 29

RS Aggarwal Solutions for Class 12 Chapter 10 Ex 10F Image 30

16. y = (3x + 5) (2x – 3)

Solution:

RS Aggarwal Solutions for Class 12 Chapter 10 Ex 10F Image 31

17. y = (x + 1)3 (x + 2)4 (x + 3)5

Solution:

RS Aggarwal Solutions for Class 12 Chapter 10 Ex 10F Image 32

RS Aggarwal Solutions for Class 12 Chapter 10 Ex 10F Image 33

RS Aggarwal Solutions for Class 12 Chapter 10 Ex 10F Image 34

Solution:

RS Aggarwal Solutions for Class 12 Chapter 10 Ex 10F Image 35

RS Aggarwal Solutions for Class 12 Chapter 10 Ex 10F Image 36

19. y = (2x – 3)3 (3 + 2x)5

Solution:

RS Aggarwal Solutions for Class 12 Chapter 10 Ex 10F Image 37

RS Aggarwal Solutions for Class 12 Chapter 10 Ex 10F Image 38

20. y = cos x cos 2x cos 3x

Solution:

RS Aggarwal Solutions for Class 12 Chapter 10 Ex 10F Image 39

RS Aggarwal Solutions for Class 12 Chapter 10 Ex 10F Image 40

RS Aggarwal Solutions for Class 12 Chapter 10 Ex 10F Image 41

Solution:

RS Aggarwal Solutions for Class 12 Chapter 10 Ex 10F Image 42

RS Aggarwal Solutions for Class 12 Chapter 10 Ex 10F Image 43

RS Aggarwal Solutions for Class 12 Chapter 10 Ex 10F Image 44

Solution:

RS Aggarwal Solutions for Class 12 Chapter 10 Ex 10F Image 45

RS Aggarwal Solutions for Class 12 Chapter 10 Ex 10F Image 46

RS Aggarwal Solutions for Class 12 Chapter 10 Ex 10F Image 47

Solution:

Logy = log [ x1/2 (3x + 5

RS Aggarwal Solutions for Class 12 Chapter 10 Ex 10F Image 48

RS Aggarwal Solutions for Class 12 Chapter 10 Ex 10F Image 49

RS Aggarwal Solutions for Class 12 Chapter 10 Ex 10F Image 50

Solution:

RS Aggarwal Solutions for Class 12 Chapter 10 Ex 10F Image 51

RS Aggarwal Solutions for Class 12 Chapter 10 Ex 10F Image 52

RS Aggarwal Solutions for Class 12 Chapter 10 Ex 10F Image 53

Solution:

RS Aggarwal Solutions for Class 12 Chapter 10 Ex 10F Image 54

26. y = sin 2x sin 3x sin 4x

Solution:

RS Aggarwal Solutions for Class 12 Chapter 10 Ex 10F Image 55

RS Aggarwal Solutions for Class 12 Chapter 10 Ex 10F Image 56

Solution:

RS Aggarwal Solutions for Class 12 Chapter 10 Ex 10F Image 57

RS Aggarwal Solutions for Class 12 Chapter 10 Ex 10F Image 58

RS Aggarwal Solutions for Class 12 Chapter 10 Ex 10F Image 59

Solution:

RS Aggarwal Solutions for Class 12 Chapter 10 Ex 10F Image 60

RS Aggarwal Solutions for Class 12 Chapter 10 Ex 10F Image 61

RS Aggarwal Solutions for Class 12 Chapter 10 Ex 10F Image 62

Solution:

RS Aggarwal Solutions for Class 12 Chapter 10 Ex 10F Image 63

RS Aggarwal Solutions for Class 12 Chapter 10 Ex 10F Image 64

30. y = (1 + x) (1 + x2) (1 + x4) (1 + x6)

Solution:

RS Aggarwal Solutions for Class 12 Chapter 10 Ex 10F Image 65

RS Aggarwal Solutions for Class 12 Chapter 10 Ex 10F Image 66

31. y = xx – 2sinx

Solution:

RS Aggarwal Solutions for Class 12 Chapter 10 Ex 10F Image 67

RS Aggarwal Solutions for Class 12 Chapter 10 Ex 10F Image 68

32. y = (log x)x + x logx

Solution:

RS Aggarwal Solutions for Class 12 Chapter 10 Ex 10F Image 69

RS Aggarwal Solutions for Class 12 Chapter 10 Ex 10F Image 70

RS Aggarwal Solutions for Class 12 Chapter 10 Ex 10F Image 71

33. y = x sinx + (sin x) cosx

Solution:

RS Aggarwal Solutions for Class 12 Chapter 10 Ex 10F Image 72

RS Aggarwal Solutions for Class 12 Chapter 10 Ex 10F Image 73

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *