RS Aggarwal Solutions for Class 12 Chapter 10: Differentiation Exercise 10I

The main topic which is discussed under this exercise is derivatives of parametric functions along with solved examples. The solutions for the exercise wise problems are prepared by experts at BYJU’S to help students perform well in the board exam. The problems are solved in a stepwise manner according to the exam pattern. Students can obtain RS Aggarwal Solutions Class 12 Maths Chapter 10 Differentiation Exercise 10I free PDF, from the links which are given here.

RS Aggarwal Solutions for Class 12 Chapter 10: Differentiation Exercise 10I Download PDF

 

rs aggarwal solution class 12 maths chapter 10 ex i 1
rs aggarwal solution class 12 maths chapter 10 ex i 2
rs aggarwal solution class 12 maths chapter 10 ex i 3
rs aggarwal solution class 12 maths chapter 10 ex i 4
rs aggarwal solution class 12 maths chapter 10 ex i 5
rs aggarwal solution class 12 maths chapter 10 ex i 6
rs aggarwal solution class 12 maths chapter 10 ex i 7
rs aggarwal solution class 12 maths chapter 10 ex i 8
rs aggarwal solution class 12 maths chapter 10 ex i 9

 

Access other exercise solutions of Class 12 Maths Chapter 10: Differentiation

Exercise 10A Solutions

Exercise 10B Solutions

Exercise 10C Solutions

Exercise 10D Solutions

Exercise 10E Solutions

Exercise 10F Solutions

Exercise 10G Solutions

Exercise 10H Solutions

Exercise 10J Solutions

Access RS Aggarwal Solutions for Class 12 Chapter 10: Differentiation Exercise 10I

RS Aggarwal Solutions for Class 12 Chapter 10 Ex 10I Image 1

1. x = at2, y = 2at

Solution:

RS Aggarwal Solutions for Class 12 Chapter 10 Ex 10I Image 2

2. x = a cos θ, y = b sin θ

Solution:

RS Aggarwal Solutions for Class 12 Chapter 10 Ex 10I Image 3

RS Aggarwal Solutions for Class 12 Chapter 10 Ex 10I Image 4

3. x = a cos2 θ, y = b sin2 θ

Solution:

RS Aggarwal Solutions for Class 12 Chapter 10 Ex 10I Image 5

RS Aggarwal Solutions for Class 12 Chapter 10 Ex 10I Image 6

4. x = a cos3 θ, y = a sin3 θ

Solution:

RS Aggarwal Solutions for Class 12 Chapter 10 Ex 10I Image 7

5. x = a (1 – cos θ), y = a (θ + sin θ)

Solution:

RS Aggarwal Solutions for Class 12 Chapter 10 Ex 10I Image 8

6. x = a log t, y = b sin t

Solution:

RS Aggarwal Solutions for Class 12 Chapter 10 Ex 10I Image 9

7. x = (log t + cos t), y = (et + sin t)

Solution:

RS Aggarwal Solutions for Class 12 Chapter 10 Ex 10I Image 10

RS Aggarwal Solutions for Class 12 Chapter 10 Ex 10I Image 11

8. x = cos θ + cos 2θ, y = sin θ + sin 2θ

Solution:

RS Aggarwal Solutions for Class 12 Chapter 10 Ex 10I Image 12

9. x = √sin 2θ, y = √cos 2θ

Solution:

RS Aggarwal Solutions for Class 12 Chapter 10 Ex 10I Image 13

RS Aggarwal Solutions for Class 12 Chapter 10 Ex 10I Image 14

RS Aggarwal Solutions for Class 12 Chapter 10 Ex 10I Image 15

Solution:

RS Aggarwal Solutions for Class 12 Chapter 10 Ex 10I Image 16

11. x = a (cos θ + θ sin θ), y = a (sin θ – θ cos θ).

Solution:

RS Aggarwal Solutions for Class 12 Chapter 10 Ex 10I Image 17

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *