RS Aggarwal Solutions for Class 8 Chapter 2 - Exponents

RS Aggarwal Solutions For Class 8 Maths Chapter 2 Exponents are provided here. You can download the pdf of these Solutions from the given links. RS Aggarwal Solutions helps students to obtain a good score in the examinations, it also provides extensive knowledge about the subject, as Class 8 is a critical stage in their academic career. Therefore, we at BYJU’S provide answers to all questions uniquely and briefly. RS Aggarwal Solutions For Class 8 Maths Chapter 2 Exponents also provides the foundation to higher studies as well as helps the students in effectively understanding the concepts.

Download pdf of RS Aggarwal Solutions For Class 8 Maths Chapter 2 Exponents

 

rs aggarwal solutions class 8 maths chapter 2a
rs aggarwal solutions class 8 maths chapter 2a
rs aggarwal solutions class 8 maths chapter 2a
rs aggarwal solutions class 8 maths chapter 2a
rs aggarwal solutions class 8 maths chapter 2a
rs aggarwal solutions class 8 maths chapter 2a
rs aggarwal solutions class 8 maths chapter 2a
rs aggarwal solutions class 8 maths chapter 2a
rs aggarwal solutions class 8 maths chapter 2a

rs aggarwal solutions class 8 maths chapter 2b
rs aggarwal solutions class 8 maths chapter 2b
rs aggarwal solutions class 8 maths chapter 2b
rs aggarwal solutions class 8 maths chapter 2b
rs aggarwal solutions class 8 maths chapter 2b
rs aggarwal solutions class 8 maths chapter 2b
rs aggarwal solutions class 8 maths chapter 2b
rs aggarwal solutions class 8 maths chapter 2b

rs aggarwal solutions class 8 maths chapter 2c
rs aggarwal solutions class 8 maths chapter 2c
rs aggarwal solutions class 8 maths chapter 2c
rs aggarwal solutions class 8 maths chapter 2c
rs aggarwal solutions class 8 maths chapter 2c
rs aggarwal solutions class 8 maths chapter 2c
rs aggarwal solutions class 8 maths chapter 2c
rs aggarwal solutions class 8 maths chapter 2c

 

Access Answers to Maths RS Aggarwal Solutions for Class 8 Chapter 2 – Exponents

Exercise 2A

1. Evaluate:

rs aggarwal class 8 chapter 2 - 1
rs aggarwal class 8 chapter 2 - 2

2. Evaluate:

rs aggarwal class 8 chapter 2 - 3
rs aggarwal class 8 chapter 2 - 4

3. Evaluate:

rs aggarwal class 8 chapter 2 - 5

4. Evaluate:

rs aggarwal class 8 chapter 2 - 6
rs aggarwal class 8 chapter 2 - 7

5. Evaluate :

rs aggarwal class 8 chapter 2 - 8

6. Evaluate :

rs aggarwal class 8 chapter 2 - 9

7. Evaluate :

rs aggarwal class 8 chapter 2 - 10

8. Find the value of :

rs aggarwal class 8 chapter 2 - 11

9. Find the value of x for which :

rs aggarwal class 8 chapter 2 - 12

10. Find the value of x for which :

rs aggarwal class 8 chapter 2 - 13

11. By what number should (-6)-1 be multiplied so that the product becomes 9-1 ?

rs aggarwal class 8 chapter 2 - 14

11. By what number should (-2/3)-3 be multiplied so that the product becomes (4/27)-2

Solution:

rs aggarwal class 8 chapter 2 - 15

13. If 52x+1 ÷ 25 =125 find the value of x ?

Solution:

rs aggarwal class 8 chapter 2 - 16


EXERCISE 2B

1. Write each of the following numbers in standard form:

(i) 57.36

(ii) 3500000

(iii) 273000

(iv) 168000000

(v) 4630000000000

(vi) 345 x 105

Solution:

rs aggarwal class 8 chapter 2 - 17

2. Write each of the following numbers in usual form:

(i) 3.74 × 105

(ii) 6.912 × 108

(iii) 4.1253 × 107

(iv) 2.5 × 104

(v) 5.17 × 106

(vi) 1.679 × 109

Solution:

rs aggarwal class 8 chapter 2 - 18

3. (i) The height of Mount Everest is 8848m. Write it in standard form.

(ii) The speed of light is 300000000m/sec. express it in standard form.

(iii)The distance from the earth to the sun is 149600000000m. Write it in the standard form

Solution:

rs aggarwal class 8 chapter 2 - 19

4. Mass of the earth is (5.97 × 1024)kg and mass of moon is (7.35 × 1022) kg.What is the total mass of two?

Solution:

rs aggarwal class 8 chapter 2 - 20

5. Write each of the following numbers in standard form.

(i)0.0006

(ii)0.00000083

(iii)0.0000000534

(iv)0.0027

(v)0.00000165

(vi)0.00000000689

Solution:

rs aggarwal class 8 chapter 2 - 21
rs aggarwal class 8 chapter 2 - 22

6. (i) 1micron = 1/1000000 m. Express it in standard form.

(ii) Size of bacteria=0.0000004m. Express it in standard form.

(iii) Thickness of paper=0.03mm. Express it in standard form.

Solution:

rs aggarwal class 8 chapter 2 - 23

7. Write each of the following number in usual form:

(i) 2.06 × 10-5

(ii) 5 × 10-7

(iii) 6.82 × 10-6

(iv) 5.673 × 10-4

(v) 1.8 × 10-2

(vi)4.129 × 10-3

Solution:

rs aggarwal class 8 chapter 2 - 24
rs aggarwal class 8 chapter 2 - 25


Exercise 2C

Select the correct answer in the each of the following:

rs aggarwal class 8 chapter 2 - 26
rs aggarwal class 8 chapter 2 - 27
rs aggarwal class 8 chapter 2 - 28
rs aggarwal class 8 chapter 2 - 29
rs aggarwal class 8 chapter 2 - 30
rs aggarwal class 8 chapter 2 - 31
rs aggarwal class 8 chapter 2 - 32
rs aggarwal class 8 chapter 2 - 33
rs aggarwal class 8 chapter 2 - 34

 

RS Aggarwal Solutions for Class 8 Maths Chapter 2- Exponents

Chapter 2, Exponents, contains 3 Exercises. RS Aggarwal Solutions for Class 8 Maths given here includes the answers to all the questions present in these exercises. Let us take a look at some of the concepts that are being discussed in this chapter.

  • Exponents of Rational number
  • Positive Integral Exponent of a Rational number
  • Negative Integral Exponent of a Rational number
  • Laws of Exponents
  • Expressing very large numbers in standard form
  • Expressing very small numbers in standard form

Also, Access Exercises of RS Aggarwal Solutions for Class 8 Chapter 2

Exercise 2A

Exercise 2B

Exercise 2C

Chapter Brief of RS Aggarwal Solutions for Class 8 Maths Chapter 2 – Exponents

The RS Aggarwal Solutions for Class 8 Maths Chapter 2 – Exponents are widely used in high-level Mathematics, allowing you to represent a number or variable that is multiplied by itself a specified number of times and also used to represent very large numbers in standard form as well as very small numbers in standard form.