ACCOUNTANCY FOR CLASS 11 CHAPTER 12 APPLICATION OF COMPUTERS IN ACCOUNTING MCQS ALONG WITH ANSWERS

Free CBSE Accountancy Multiple Choice Questions for Class 11 along with answers Chapter 12: Application of Computers in Accounting. Accountancy MCQs for Class 11 chapter-wise with answers are prepared based on the current exam pattern. Students can tackle MCQs with answers to realise their spadework level.

1. Super computers are ______.

(a) Large in size and speed and storage are more than else

(b) Small in size and less speed

(c) Same size and same speed

(d) All of the above

Answer: (a) Large in size and speed and storage are more than else

2. What does MIS stand for _____.

(a) Management information system

(b) Micro information system

(c) Middle internet system

(d) Mass information system

Answer (a) Management information system

3. Software package is a ______

(a) Machine

(b) Programme

(c) Set of standard programmes

Answer: (c) Set of standard programmes

4. Which of the following is used as hardware?

(a) Spreadsheet

(b) Database

(c) None of the above

Answer: (c) None of the above

5. Basic function of accounting is ______.

(a) To record all business transactions

(b) To interpret financial data

(c) To assist the management in performing functions effectively

(d) None of the above

Answer: (a) To record all business transactions

6. MICR is basically ______.

(a) Output Device

(b) Storage Device

(c) Input Device

Answer: (c) Input Device

7. The persons who design data processing systems are known as ______.

(a) Operators

(b) System Analysts

(c) Programmers

(d) Users

Answer: (c) Programmers

8. Which of the following is not a part of a computer terminal?

(a) Screen

(b) Disk Drive

(c) Floppy

(d) Power Button

Answer: (c) Floppy

9. Select the right use of the Tally vault password.

(a) It will lock the period of company sales

(b) It will lock the period of the company

(c) It will lock all voucher entries for that company

(d) It will not show the company name in the company select list

Answer: (d) It will not show the company name in the company select list

10. Which of the following will not be recorded in the books of account?

(a) Purchased a LED TV for personal use, and the amount paid from a personal account

(b) Purchased machinery of Rs. 1,00,000

(c) Purchased goods for Rs. 25,000

(d) Paid Salaries and Wages

Answer: (a) Purchased a LED TV for personal use, and the amount paid from a personal account

11. Multiple godowns is activated from _____.

(a) F11

(b) F11>F1

(c) F11>F2

(d) F11>F3

Answer: (c) F11>F2

12. A floppy is used______.

(a) Like a printer

(b) To store data

(c) To input data into computer

Answer: (b) To store data

13. What does tally run on?

(a) Windows

(b) Tally Solutions

(c) ERP Module

(d) Tally Gold Edition

Answer: (a) Windows

14. Microsoft Word is a type of _____.

(a) Application Software

(b) Operating System

(c) Hardware

(d) Output Device

Answer: (a) Application Software

15. Random Access Memory is a type of _____.

(a) Secondary storage device

(b) Processor

(c) Primary storage memory

(d) Motherboard

Answer: (c) Primary storage memory

We trust that the offered Accountancy MCQs for Class 11 with responses Chapter 12: Application of Computers in Accounting will help you. Assuming you have any questions with respect to CBSE Class 11 Accountancy, Application of Computers in Accounting MCQs, drop a remark underneath, and we will hit you up at the most punctual.

Leave a Comment

Your Mobile number and Email id will not be published. Required fields are marked *

*

*