NCERT Solutions for Class 1 Maths Chapter 5 Numbers from Ten to Twenty

Given here for your reference are the NCERT Solutions for Class 1 Maths Chapter 5 Numbers from Ten to Twenty. These solutions are 100% correct and have been meticulously designed by our subject-matter experts.

The chapter “Numbers from Ten to Twenty” is all about practising a lot of questions based on counting. There are interesting count-and-write exercises as well as questions on grouping objects, etc. Your kid will love to solve such questions. And, when he/she needs a reference to check if the answers are correct or not, you can always refer to our NCERT Solutions for Class 1 Maths! Also, you can download the solutions in PDF format for free here.

NCERT Solutions for Class 1 Maths Chapter 5 Numbers from Ten to Twenty:-Download PDF Here

NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 5 Numbers From Ten To Twenty
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 5 Numbers From Ten To Twenty 1
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 5 Numbers From Ten To Twenty 2
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 5 Numbers From Ten To Twenty 3
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 5 Numbers From Ten To Twenty 4
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 5 Numbers From Ten To Twenty 5
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 5 Numbers From Ten To Twenty 6
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 5 Numbers From Ten To Twenty 7
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 5 Numbers From Ten To Twenty 8
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 5 Numbers From Ten To Twenty 9
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 5 Numbers From Ten To Twenty 10
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 5 Numbers From Ten To Twenty 11
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 5 Numbers From Ten To Twenty 12
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 5 Numbers From Ten To Twenty 13
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 5 Numbers From Ten To Twenty 14
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 5 Numbers From Ten To Twenty 15
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 5 Numbers From Ten To Twenty 16
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 5 Numbers From Ten To Twenty 17
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 5 Numbers From Ten To Twenty 18
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 5 Numbers From Ten To Twenty 19
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 5 Numbers From Ten To Twenty 20
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 5 Numbers From Ten To Twenty 21
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 5 Numbers From Ten To Twenty 22
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 5 Numbers From Ten To Twenty 23
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 5 Numbers From Ten To Twenty 24
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 5 Numbers From Ten To Twenty 25
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 5 Numbers From Ten To Twenty 26
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 5 Numbers From Ten To Twenty 27
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 5 Numbers From Ten To Twenty 28
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 5 Numbers From Ten To Twenty 29
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 5 Numbers From Ten To Twenty 30
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 5 Numbers From Ten To Twenty 31
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 5 Numbers From Ten To Twenty 32
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 5 Numbers From Ten To Twenty 33
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 5 Numbers From Ten To Twenty 34

Access answers to NCERT Solutions for Class 1 Maths Chapter 5 Numbers from Ten to Twenty

NUMBERS FROM TEN TO TWENTY

Question 1:

Make a group of 10.

NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 5 Numbers from Ten to Twenty - 1
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 5 Numbers from Ten to Twenty - 2

Answer:

NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 5 Numbers from Ten to Twenty - 3
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 5 Numbers from Ten to Twenty - 4

Question 2:

Make a group of 10 and write numbers.

NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 5 Numbers from Ten to Twenty - 5
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 5 Numbers from Ten to Twenty - 6

Answer:

NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 5 Numbers from Ten to Twenty - 7
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 5 Numbers from Ten to Twenty - 8

Question 3:

Make a group of 10.

NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 5 Numbers from Ten to Twenty - 9

NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 5 Numbers from Ten to Twenty - 10

Answer:

NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 5 Numbers from Ten to Twenty - 11
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 5 Numbers from Ten to Twenty - 12

COUNTING FROM 10 to 20

Question 4:

Fill in the blanks.

NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 5 Numbers from Ten to Twenty - 13
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 5 Numbers from Ten to Twenty - 14

Answer:

NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 5 Numbers from Ten to Twenty - 15
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 5 Numbers from Ten to Twenty - 16

Question 5:

Fill in the blanks.

NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 5 Numbers from Ten to Twenty - 17
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 5 Numbers from Ten to Twenty - 18

Answer:

NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 5 Numbers from Ten to Twenty - 19
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 5 Numbers from Ten to Twenty - 20

Question 6:

Complete the table

NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 5 Numbers from Ten to Twenty - 21
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 5 Numbers from Ten to Twenty - 22
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 5 Numbers from Ten to Twenty - 23

Answer:

NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 5 Numbers from Ten to Twenty - 24
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 5 Numbers from Ten to Twenty - 25
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 5 Numbers from Ten to Twenty - 26

Question 7:

Complete the table.

NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 5 Numbers from Ten to Twenty - 27
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 5 Numbers from Ten to Twenty - 28
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 5 Numbers from Ten to Twenty - 29

Answer:

NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 5 Numbers from Ten to Twenty - 30
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 5 Numbers from Ten to Twenty - 31
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 5 Numbers from Ten to Twenty - 32

Question 8:

Complete the table.

NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 5 Numbers from Ten to Twenty - 33
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 5 Numbers from Ten to Twenty - 34
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 5 Numbers from Ten to Twenty - 35

Answer:

NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 5 Numbers from Ten to Twenty - 36
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 5 Numbers from Ten to Twenty - 37
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 5 Numbers from Ten to Twenty - 38

Question 9:

Complete the table.

NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 5 Numbers from Ten to Twenty - 39
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 5 Numbers from Ten to Twenty - 40

Answer:

NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 5 Numbers from Ten to Twenty - 41
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 5 Numbers from Ten to Twenty - 42

Question 10:

Tick the group with more objects.

NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 5 Numbers from Ten to Twenty - 43
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 5 Numbers from Ten to Twenty - 44

Answer:

NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 5 Numbers from Ten to Twenty - 45
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 5 Numbers from Ten to Twenty - 46

Question 11:

Join in order.

NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 5 Numbers from Ten to Twenty - 47

Answer:

NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 5 Numbers from Ten to Twenty - 48

Question 12:

Write the missing numbers.

NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 5 Numbers from Ten to Twenty - 49

Answer:

NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 5 Numbers from Ten to Twenty - 50

Question 13:

NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 5 Numbers from Ten to Twenty - 51

Answer:

NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 5 Numbers from Ten to Twenty - 52

Question 14:

NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 5 Numbers from Ten to Twenty - 53

Answer:

NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 5 Numbers from Ten to Twenty - 54

Question 15:

Circle the bigger number.

NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 5 Numbers from Ten to Twenty - 55

Answer:

NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 5 Numbers from Ten to Twenty - 56

Question 16:

Circle the smaller number.

NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 5 Numbers from Ten to Twenty - 57

Answer:

NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 5 Numbers from Ten to Twenty - 58

Question 17:

Circle the biggest number.

NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 5 Numbers from Ten to Twenty - 59

Answer:

NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 5 Numbers from Ten to Twenty - 60

Question 18:

Circle the smallest number.

NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 5 Numbers from Ten to Twenty - 61

Answer:

NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 5 Numbers from Ten to Twenty - 62

ADDITION

Question 19:

NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 5 Numbers from Ten to Twenty - 63

Answer:

NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 5 Numbers from Ten to Twenty - 64

Question 20:

NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 5 Numbers from Ten to Twenty - 65

Answer:

NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 5 Numbers from Ten to Twenty - 66

Question 21:

Rahul has 8 pencils. Sonu has 7 pencils. How many pencils do they have altogether?

Answer:

Number of pencils Rahul has = 8

Number of pencils Sonu has = 7

  • Total number of pencils they have = 8 + 7

= 15 pencils

Question 22:

Farida plucked 4 apples. Sita plucked 6 apples. Both put them together. How many apples are there now?

Answer:

Number of apples plucked by Farida = 4

Number of apples plucked by Sita = 6

  • Total number of apples = 4 + 6

= 10 apples

SUBTRACTION

Question 23:

NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 5 Numbers from Ten to Twenty - 67

Answer:

NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 5 Numbers from Ten to Twenty - 68

Question 24:

NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 5 Numbers from Ten to Twenty - 69
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 5 Numbers from Ten to Twenty - 70

NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 5 Numbers from Ten to Twenty - 71

Answer:

NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 5 Numbers from Ten to Twenty - 72
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 5 Numbers from Ten to Twenty - 73
NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 5 Numbers from Ten to Twenty - 74

Question 25:

Sohan’s mother brought 9 bananas from the market. She gave 4 bananas to Sohan. How many bananas was she left with?

Answer:

Number of bananas Sohan’s mother had brought = 9

Number of bananas she gave to Sohan = 4

  • Number of bananas she is left with = 9 – 4

= 5 bananas

Question 26:

Rahim had 8 flowers. He put three flowers in a vase. How many flowers was he left with?

Answer:

Number of flowers Rahim had = 8

Number of flowers he put in the vase = 3

  • Number of flowers he was left with = 8 – 3

= 5 flowers

Question 27:

Addition Practice.

NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 5 Numbers from Ten to Twenty - 75

Answer:

NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 5 Numbers from Ten to Twenty - 76

Question 28:

Subtraction Practice.

NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 5 Numbers from Ten to Twenty - 77

Answer:

NCERT Solutions Class 1 Maths Chapter 5 Numbers from Ten to Twenty - 78

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *