Famous Personalities of India and World GK Questions for Class 6

Famous Personalities of India and World GK Questions for Class 6 covers a wide range of fascinating achievements of humans in various fields like Politics, War, Philosophy, Art and Culture, Sports, Science and many other fields which resulted in transforming the way humans live.

It is always important that Class 6 students develop the habit of understanding and analysing what is happening around him/her. GK Questions will help 6th standard students to grow academically as well as personally. In the pursuit of a child’s success, developing the habit of solving GK Questions early on is an important trait that needs to be inculcated. General Knowledge will play an important role in the overall development of children as they grow up. As knowledge is never ending, acquiring knowledge is also a never ending process right from anybody’s childhood.

Download Famous Personalities of India and World GK Questions for Class 6 PDF

The below given multiple choice Famous Personalities of India and World GK Questions for Class 6 will help students prepare for various inter school and intra school quiz competitions. It will also help students to enrich their knowledge and kindle their curiosity to know more about great achievers the world has seen in various domains. GK Questions for Class 6 will throw light on interesting facts about Famous Personalities of India and World.

Famous Personalities of India and World GK Questions for Class 6

Here is a list of Famous Personalities of India and World questions in English for Class 6,

1) “I learned that courage was not the absence of fear, but the triumph over it. The brave man is not he who does not feel afraid, but he who conquers that fear.” were the famous words of ________

a) Mahatma Gandhi

b) Winston Churchill

c) Rabindranath Tagore

d) Nelson Mandela

2) Montgomery Bus Boycott resulted in the emergence of ______ which became a turning point in the civil rights struggle in the United States of America.

a) Martin Luther King Jr

b) Malcolm X

c) Michael Johnson

d) Barack Obama

3) ________ was an American professional boxer, activist and philanthropist. nicknamed as “the Greatest”

a) Rocky Bilbao

b) Muhammad Ali

c) Mike Tyson

d) Joe Louis

4) Christopher Columbus discovered the Americas. He was from ______

a) Spain

b) Italy

c) Germany

d) Portugal

5) ‘Life Divine’ was written by ____

a) Sri Aurobindo

b) Swami Vivekanand

c) Rabindranath Tagore

d) Mahatma Gandhi

6) Vincent Van Gogh is a world famous painter from _____

a) Germany

b) Britain

c) France

d) Netherlands

Download Famous Personalities of India and World GK Questions for Class 6 PDF

7) Dalai Lama is the spiritual and political leader of ______

a) Bhutan

b) Tibet

c) Taiwan

d) Japan

8) Jesse Owens was a famous American athlete who won many Gold medals in ______ Olympics, an achievement not matched until Carl Lewis in the 1984 Olympics.

a) 1936

b) 1928

c) 1972

d) 1964

9) Fiedel Castro was the long serving and most popular President of ________.

a) Nicaragua

b) Russia

c) Mexico

d) Cuba

10) Charles De Gaulle was a famous Army officer and former President of ______

a) Germany

b) France

c) Italy

d) Great Britain

11) _________ was the founder of Academy in Athens, it was the first institution of higher learning in Western World.

a) Plato

b) Aristotle

c) Socrates

d) None of the above

12) _____ is known as the Machiavelli of India

a) Dayanand Saraswati

b) Vallabha

c) Rabindranath Tagore

d) Chanakya

13) _________ was known as Ajatshatru

a) C V Raman

b) Dr S Radhakrishnan

c) Dr Rajendra Prasad

d) None of the above

14) ________ was known as Vishwa Kavi

a) Rabindranath Tagore

b) Kabir Das

c) Sarojini Naidu

d) None of the above

15) _______ is famously known as Flying Sikh

a) Milkha Singh

b) Yuvraj Singh

c) Sandeep Singh

d) None of the above

The above questions are some of the most important general knowledge questions on Famous Personalities of India and World for Class 6. The answers to them are provided below in the box. For more of such exciting questions on GK on other topics, download our learning app.

BYJU’S also provides CBSE Sample Papers, ICSE Sample Papers, CBSE Sample Papers for Class 6, NCERT Solutions for Class 6 & much more to help students prepare well for the exams. Keep learning and stay tuned for further updates on CBSE and other competitive exams.

Here are the Answers for Famous Personalities of India and World Questions for Class 6:

1. d)

2. a)

3. b)

4. b)

5. a)

6. d)

7. b)

8. a)

9. d)

10. b)

11. a)

12. d)

13. c)

14. a)

15. a)

Leave a Comment

Your Mobile number and Email id will not be published. Required fields are marked *

*

*

BOOK

Free Class