MCQ on Biomass Energy For NEET 2021

Energy from living is biomass energy. It is organic and is produced from material obtained from living entities – animals and plants. Most common forms of biomass materials are wood, plants and wastes which are known as biomass feedstocks.

NEET MCQ on Biomass Energy PDF:-Download the PDF Here

1. Biomass is used in the production of

(a) fibres

(b) chemicals

(c) transportation fuels

(d) biochemicals

Answer: (c)

2. Production of bioethanol is through fermentation of ________ and starch components

(a) alcohol

(b) sugar

(c) milk

(d) acid

Answer: (b)

3. This is also called a biogas

(a) biobutanol

(b) biodiesel

(c) bioethanol

(d) biomethane

Answer: (d)

4. In biomethane, the percentage of carbon dioxide is

(a) 55-60

(b) 35-45

(c) 30-40

(d) 32-43

Answer: (c)

5. By-products generated during the rectification of bioethanol is utilized as

(a) sheep feed

(b) cow feed

(c) dog feed

(d) pig feed

Answer: (c)

6. Bioethanol is mixed with ________ to prepare transport fuel

(a) oil

(b) petrol

(c) kerosene

(d) diesel

Answer: (b)

7. Bioethanol is denatured alcohol, also referred to as

(a) methylene

(b) ethylene

(c) ethylene glycol

(d) methylated spirit

Answer: (d)

8. This forestry material is used as biomass

(a) fish oil

(b) logging residues

(c) manure

(d) tallow

Answer: (b)

9. The aerobic digestion of sewage is utilized in the production of

(a) metal articles

(b) biofuels

(c) biomass

(d) synthetic fuels

Answer: (b)

10. This is an example of starch crops biomass feedstocks

(a) corn stover

(b) wheat straw

(c) orchard prunings

(d) sugar cane

Answer: (d)

Explore other important MCQs on different topics must for NEET and much more at BYJU’S.

Related Links:

NEET MCQs
MCQs on Cell Structure and Function

Leave a Comment

Your Mobile number and Email id will not be published. Required fields are marked *

*

*