NCERT Solutions for Class 2 English Unit 1 Haldi's Adventure

To be best prepared for the examinations, it is important to be able to solve each and every question of the textbook. To help your kid do that, we are giving the most reliable NCERT Solutions for Class 2 English Unit 1 Haldi’s Adventure here.

The lesson Haldi’s Adventure talks about how Haldi meets a huge giraffe on her way to school one day. She speaks to the giraffe and tells him that she has never met a giraffe like him. The giraffe wore glasses and held a book in his hand.

The NCERT Solutions for Class 2 English given by us are crafted as per the latest CBSE guidelines. You can also download these solutions PDF and let your kid enjoy learning even when you are not online.

Download PDF of NCERT Solutions for Class 2 English Unit 1 Haldi’s Adventure

 

ncert solution class 2 eng unit 1 Haldis Adventure
ncert solution class 2 eng unit 1 Haldis Adventure 1

 

Access answers to NCERT Solutions for Class 2 English Unit 1 Haldi’s Adventure

HALDI’S ADVENTURE


READING IS FUN

Question 1:

Where was Haldi going?

Answer:

Haldi was going to school.

Question 2:

Why did Haldi stare at the giraffe?

Answer:

Haldi stared at the giraffe because she had never seen a giraffe like him.

Question 3:

How did she reach school?

Answer:

She reached school by riding the back of the giraffe.

LET’S TALK

Question 1:

How do you go to school?

Answer:

I go to school by school-bus.

Question 2:

What do you wear to school?

Answer:

I wear my school uniform.

Question 3:

Have you ever seen anything strange on your way to school? Talk about it.

Answer:

Yes, I have seen something strange on my way to school. It was an insect similar to chameleon, but bigger and more colourful.

SAY ALOUD

Question 1:

paddle

saddle

cradle

down

clown

sound

round

school

pool

rule

cool

tool

Answer:

The student needs to say the given words aloud so as to understand its pronunciation.

LET’S COLOUR

Question 1:

Find the shapes and colour them.

NCERT Solutions Class 2 English Unit 1 Haldi's Adventure - 1

Answer:

NCERT Solutions Class 2 English Unit 1 Haldi's Adventure - 2

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *