NCERT Solutions for Class 2 English Unit 2 I Want

Given here are the NCERT Solutions for Class 2 English Unit 2 I Want. The solutions contain answers to each and every question in the textbook- questions from reading is fun, let’s talk, say aloud, etc.

The chapter I Want is based around a monkey who wants to be like a giraffe, an elephant and a zebra. However, he later realises that he should be content with what he is and what he has.

The NCERT Solutions for Class 2 are structured as per the latest CBSE guidelines. These can be downloaded in PDF format through the links provided below.

Download PDF of NCERT Solutions for Class 2 English Unit 2 I Want

 

ncert solution class 2 eng unit 2 I Want
ncert solution class 2 eng unit 2 I Want 1
ncert solution class 2 eng unit 2 I Want 2
ncert solution class 2 eng unit 2 I Want 3
ncert solution class 2 eng unit 2 I Want 4
ncert solution class 2 eng unit 2 I Want 5
ncert solution class 2 eng unit 2 I Want 6

 

Access answers to NCERT Solutions for Class 2 English Unit 2 I Want

I WANT


READING IS FUN

Question 1:

Put a tick or a cross against the following sentences. One has been done for you.

NCERT Solutions Class 2 English Unit 2 I Want - 1

Answer:

NCERT Solutions Class 2 English Unit 2 I Want - 2

LET’S TALK

Question 1:

Is there anyone in your class whom you like?

Answer:

Yes, I like Sanjana in my class.

Question 2:

Do you want to be like her/him? Why?

Answer:

Yes, I want to be like her because she is very intelligent.

Question 3:

Do you know about the food that each animal eats?

Answer:

No, I don’t know about the food that each animal eats.

LET’S LISTEN

Question 1:

What does Little Monkey want to be?

Answer:

The little monkey want to be like a giraffe, an elephant and a zebra.

Question 2:

Who hears him?

Answer:

A wise woman hears him.

Question 3:

How does an elephant have a bath?

Answer:

An elephant has a bath by filling his trunk with water and blowing water on his body.

Question 4:

Does the zebra have spots or stripes?

Answer:

The zebra has stripes.

Question 5:

Why does Little Monkey want to be himself again?

Answer:

He wants to be himself again because he sees himself awful like a monster in his reflection.

LET’S SHARE

Question 1:

There are many kinds of people. They all look different. One face has been drawn for you. Complete the rest of the faces.

NCERT Solutions Class 2 English Unit 2 I Want - 3

Answer:

The student needs to do as directed.

LET’S ACT

Question 1:

Act out the story. Play the parts of the monkey, the wise woman and the mother, in turns in the classroom.

Answer:

The student has to do as directed.

Question 2:

What would you do, if you had a magic wand?

I would turn it round and round and turn a book into a _______.

I would turn a dog into a _______.

I would turn a pencil into a _______.

I would turn you into a _______.

Answer:

I would turn it round and round and turn a book into a computer.

I would turn a dog into a kitten.

I would turn a pencil into a rocket.

I would turn you into a puppet.

SAY ALOUD

Question 1:

strong stretch string stripes
school skin scold scruffy
spot spit spin spell
zebra zoom zip zoo
giraffe jump joy jelly
gum girl grow give

Answer:

The student has to do as directed.

LET’S FIND

Question 1:

Monkeys are fun to watch! Can you find the word monkey five times in the box?

NCERT Solutions Class 2 English Unit 2 I Want - 4

Answer:

NCERT Solutions Class 2 English Unit 2 I Want - 5

Question 2:

Now, write about your favourite animal or bird by completing these sentences-

1. My favourite animal/bird is ______.

2. I like it because ______.

3. I don’t like it because ______.

4. I think it looks like ______.

Answer:

1. My favourite animal/bird is leopard.

2. I like it because it runs fast.

3. I don’t like it because it is dangerous.

4. I think it looks like tiger.

WORD BUILDING

Question 1:

Match the animal to its group-

NCERT Solutions Class 2 English Unit 2 I Want - 6

Answer:

NCERT Solutions Class 2 English Unit 2 I Want - 7

LET’S WRITE

Question 1:

The monkey wrote to his mother – i look awful

He made two mistakes. What are they?

Write the sentence correctly.

Answer:

I should be in capital letter.

The sentence should end with a full stop.

Here is the correct sentence- I look awful.

Question 2:

Put the letters in order to make a word. Two have been done for you.

ot ___

si ___

eh ___

gib ___

mih ___

sih ___

reh ___

nac ___

Answer:

ot to

si is

eh he

gib big

mih him

sih his

reh her

nac can

Question 3:

Look at the pictures, count and write.

NCERT Solutions Class 2 English Unit 2 I Want - 8

Answer:

NCERT Solutions Class 2 English Unit 2 I Want - 9

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *