NCERT Solutions for Class 2 English Unit 9 Story - The Magic Porridge Pot

For reliable and well-structured NCERT Solutions for Class 2 English Unit 9 Story, you can check the NCERT Solutions given below. This unit has a story “The Magic Porridge Pot” where a young girl finds a magic pot during her visit to a forest, which cooks porridge for her and her mother whenever asked to do so.

Given below are exhaustive NCERT Solutions which are solved by our team of experts. The NCERT Solutions can be easily downloaded and you can access the textbook solutions as per the latest CBSE English syllabus. Further, you may also want to download the different subjects NCERT Solutions for Class 2 in PDF format here and help your child ace his/her exams with flying colours.

Download PDF of NCERT Solutions for Class 2 English Unit 9 Story – The Magic Porridge Pot

 

ncert solution class 2 eng unit 9 The Magic Porridge Pot
ncert solution class 2 eng unit 9 The Magic Porridge Pot 1
ncert solution class 2 eng unit 9 The Magic Porridge Pot 2
ncert solution class 2 eng unit 9 The Magic Porridge Pot 3
ncert solution class 2 eng unit 9 The Magic Porridge Pot 4
ncert solution class 2 eng unit 9 The Magic Porridge Pot 5
ncert solution class 2 eng unit 9 The Magic Porridge Pot 6
ncert solution class 2 eng unit 9 The Magic Porridge Pot 7

 

Access answers to NCERT Solutions for Class 2 English Unit 9 Story here

The Magic Porridge Pot

Reading is fun

Question 1:

Where did Tara go one day?

Answer:

One day Tara went to a forest.

Question 2:

What did the old woman give Tara?

Answer:

The old woman gave a magic porridge pot to Tara.

Question 3:

What did the magic pot cook?

Answer:

The magic pot cooked porridge for Tara and her mother.

Question 4:

Who said, “Do not cook Pot”?

Answer:

Tara’s mother said “Do not cook Pot”, but the pot went on cooking.

Question 5:

Why was there so much porridge on the road?

Answer:

There was so much porridge on the road because Tara’s mother wasn’t aware how to stop the magic pot from cooking the extra porridge.

Let’s talk

Question 1:

What do you eat for your breakfast?

Answer:

I ate poha for my breakfast.

(Note: You can write the answer as per your choice)

Question 2:

Would you like to eat wheat porridge?

Answer:

Yes, I would love to at wheat porridge.

Question 3:

Have you seen any magic? Tell us about it.

Answer:

Yes, I have seen some magical tricks being performed by a magician at a magic show conducted at my annual school event.

(Note: You can write the answer as per your choice)

Question 4:

What do you call magic in your own language?

Answer:

Activity to be done by yourself.

Say aloud

Question 1:

NCERT Solutions Class 2 English Unit 9 Story The Magic Porridge Pot-1

Answer:

Activity to be done by yourself.

Let’s write

Question 1:

Fill in the blanks with a, an or the

NCERT Solutions Class 2 English Unit 9 Story The Magic Porridge Pot-2

Answer:

NCERT Solutions Class 2 English Unit 9 Story The Magic Porridge Pot-3

Word building

Question 1:

Look at the letters given below and make words starting with them.

Answer:

k

i

n

d

p

o

n

d

j

u

m

p

t

i

n

y

m

o

o

n

Let’s eat

Question 1:

Your mother makes delicious porridge. Would you also like to learn how to make it?

Answer:

Yes, I would like to learn how to make or prepare porridge.

Question 2:

Ask your mother or an older person to help you.

NCERT Solutions Class 2 English Unit 9 Story The Magic Porridge Pot-4

Answer:

Activity to be done by yourself.

Question 3:

It is your friend’s birthday. For decoration in her party you are presenting a bunch of balloons to her. These balloons are your friendship balloons. Choose a name for each from the box and colour them.

caring sharing kind friendly helpful forgiving truthful

Answer:

NCERT Solutions Class 2 English Unit 9 Story The Magic Porridge Pot-5

Question 4:

Would you like to tell the class a story about any one of these balloons?

Answer:

One of my friends, Raju has a very caring nature. He always shares his lunch box with other students who do not get lunch to school. He cares for everyone and is always ready to lend a helping hand to others.

(Note: You can write the answer as per your choice or experience)

NCERT Solutions Class 2 English Unit 9 Story The Magic Porridge Pot-6

NCERT Solutions Class 2 English Unit 9 Story The Magic Porridge Pot-7

Let’s read

Question 1:

Read the picture story aloud (3 students).

Answer:

Activity to be done by yourself.

Reading is fun

Tick (✔) the right answer.

Question 1:

Grandfather sprained his

(a) leg (b) back (c) arm

Answer:

Grandfather sprained his

(a) leg (b) back (c) arm (✔)

Question 2:

Grandfather loved

(a) eating (b) walking (c) sleeping

Answer:

Grandfather loved

(a) eating (b) walking (✔) (c) sleeping

Question 3:

Grandfather missed his

(a) food (b)books (c) exercise

Answer:

Grandfather missed his

(a) food (b)books (c) exercise (✔)

Question 4:

NCERT Solutions Class 2 English Unit 9 Story The Magic Porridge Pot-8

Answer:

Before Grandfather fell

After he fell

Grandfather used to go for walks.

Now he _keeps sleeping__.

Grandfather used to talk.

Now he is _quiet_.

Grandfather met many friends.

Now he does not __even go out__.

Let’s practice

NCERT Solutions Class 2 English Unit 9 Story The Magic Porridge Pot-9

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *