NCERT Solutions for Class 3 English Unit 5 The Yellow Butterfly

The practice is incomplete without a reference to check whether the answers are correct or not. To make sure that your kid refers to a reliable reference, here we are with the detailed and accurate NCERT Solutions for Class 3 English Unit 5 The Yellow Butterfly.

The Yellow Butterfly is a story about a yellow-coloured butterfly which is admired by a kid in the story. The kid wants to capture the beautiful butterfly but at the end, he is the one who saves the butterfly from being taken captive.

You can also download NCERT Solutions for Class 3 English in PDF format and let your kid enjoy learning even when you are offline.

Download PDF of NCERT Solutions for Class 3 English Unit 5 The Yellow Butterfly

 

NCERT Solutions Class 3 English Unit 5 The Yellow Butterfly
NCERT Solutions Class 3 English Unit 5 The Yellow Butterfly 1

 

Access answers to NCERT Solutions for Class 3 English Unit 5 The Yellow Butterfly

THE YELLOW BUTTERFLY


READING IS FUN
Question 1
:

Where did Sonu first see the yellow butterfly?

Answer:

Sonu first saw the yellow butterfly flying around in his garden.

Question 2:

Name three places where the butterfly rested.

Answer:

The three places are as follows:

Red-rose, Lotus-leaf and a pink flower on the peach tree.

Question 3:

Why did Sonu chase the butterfly?

Answer:

Sonu chased the butterfly so that he could catch it and look at the beautiful butterfly.

Question 4:

Why did Sonu let the butterfly go?

Answer:

Sonu let the butterfly go because when he caught the butterfly in his hands, it looked sad. Sonu wanted to see it happy, so he let go of it.

TALK TIME
Question 1
:

If you were a butterfly, how would you feel if you were caught?

Answer:

I would feel very bad if were caught.

Question 2:

Why did the butterfly go to the flowers in the garden?

Answer:

The butterfly went to the flowers in the garden to suck the nectar from the flowers.

LET’S WRITE
Question 1
:

Write the sentences in proper order using these words to help you:

first then after this finally

1. Finally, I dress up and go to school.

2. Then I brush my teeth and have a bath.

3. First of all, I get out of bed.

4. After this I eat my breakfast.

Answer:

1. First of all, I get out of bed.

2. Then I brush my teeth and have a bath.

3. After this I eat my breakfast.

4. Finally, I dress up and go to school.

TEAM TIME
Question 1
:

Activity: Paper fun

Answer:

The student has to do as directed.

WORD BUILDING
Question 1
:

Make two words from one word. One has been done for you.

butterfly butter fly

everywhere ________ ________

inside ________ ________

outside ________ ________

sunlight ________ ________

Answer:

butterfly

butter

fly

everywhere

every

where

inside

in

side

outside

out

side

sunlight

sun

light

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *