NCERT Solutions for Class 3 English Unit 8 Poem - What's in the Mailbox?

As a parent, are you searching for the most reliable and well-structured NCERT Solutions for Class 3 English Unit 8? Don’t worry, we are here to resolve all your doubts. In this unit, there is a poem “What’s in the Mailbox?” which talks about a young child who sees her parents receiving letters regularly. She wishes to write letters to her friends with the hope of receiving replies from their end.

Given below are the detailed NCERT Solutions which are solved by our panel of experts. These NCERT Solutions have been solved by our subject-matter experts as per the latest CBSE English syllabus. You can download all the different subjects NCERT Solutions for Class 3 in PDF format here and watch your child score good marks in his/her exam.

Download PDF of NCERT Solutions for Class 3 English Unit 8 Poem – What’s in the Mailbox?

NCERT Solutions Class 3 English Unit 8 Poem Whats in the Mailbox
NCERT Solutions Class 3 English Unit 8 Poem Whats in the Mailbox 1
NCERT Solutions Class 3 English Unit 8 Poem Whats in the Mailbox 2
NCERT Solutions Class 3 English Unit 8 Poem Whats in the Mailbox 3

Access answers to NCERT Solutions for Class 3 English Unit 8 Poem here

What’s in the Mailbox?

Reading is fun

Question 1:

Who does the postman bring letters for?

Answer:

The postman brings two or three letters for the child’s mother or father.

Question 2:

Does the child ever get a letter?

Answer:

No, the child never gets a letter.

Question 3:

What does the child decide to do?

Answer:

The child decides to write some letters to her friends with the hope of receiving a reply from their end.

Talk time

Question 1:

Have you written letters?

Answer:

Yes, I have written many letters.

Question 2:

Who have you written to?

Answer:

I have written letters to my friends, cousins and relatives.

Question 3:

Who would you like to write to today? Why?

Answer:

Today, I would like to write a letter to my cousin brother, Anuj. I want to write to him as it’s his birthday today and I would invite him to come and stay at my place for few days.

Let’s write

Question 1:

Now write a letter to your friend, telling her about your school. You can use some of these words:

classrooms children bell blackboard teacher building

Answer:

House No. 32, Girinagar,

Bangalore, Karnataka – 560085.

22nd March 2010.

Dear Papiya,

I’m writing this letter to tell you a few things about my school. The name of my school is St. Mary’s Convent. My school has a huge building. There are about two thousand children studying in my school. The classrooms are very spacious and every classroom has a big blackboard. The class teacher writes lessons on it. Each class lasts for about 30 minutes and the peon rings the bell on completion of every class. My school is one of the best schools in town.

Yours lovingly,

Latika.

Paper fun

Activity: Let’s make an envelope and post our letter too!

Solution: Activity to be done yourself. Do as instructed.

Word building

Question 1:

Here are some people who help us.

Let’s try matching A with B.

NCERT Solutions Class 3 English Unit 8 Poem Whats in the Mailbox - 1

Answer:

NCERT Solutions Class 3 English Unit 8 Poem Whats in the Mailbox - 2

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *