NCERT Solutions for Class 1 English Unit 1 Story - Three Little Pigs

NCERT Solutions for Class 1 English Unit 1 Story is available for easy download here at BYJU’S for Class 1 pupils. The NCERT Solutions link given below has been solved by our team of experienced teachers. This unit has a story “Three Little Pigs” which is about three pigs and their scuffle against a wicked wolf to protect their houses from him.

The English textbook NCERT Solutions have been answered in accordance with the CBSE English syllabus. Students can also explore the different chapters of NCERT Solutions for Class 1 English in PDF format here to prepare and practice properly and score well in their exams.

Download PDF of NCERT Solutions for Class 1 English Unit 1 Story – Three Little Pigs

 

ncert sol class 1 english unit 1 story 1
ncert sol class 1 english unit 1 story 2
ncert sol class 1 english unit 1 story 3
ncert sol class 1 english unit 1 story 4
ncert sol class 1 english unit 1 story 5

 

Access answers to NCERT Solutions for Class 1 English Unit 1 Story here

Three Little Pigs

Let’s read

The wolf was big and bad.

The pig was not big.

Reading is fun

Question 1:

How many pigs were there?

Answer:

There were three pigs.

Question 2:

What did the big wolf say to the pigs?

Answer:

The big wolf said to the pigs that he would will huff and puff and blow their houses down.

Let’s talk

Question 1:

Was the wolf good or bad?

Answer:

The wolf was bad.

Question 2:

What is your house made of?

Answer:

My house is made of bricks and cement.

Let’s share

Question 1:

Who is good?

Answer:

The pig is good.

Question 2:

Who is bad?

Answer:

The wolf is bad.

Let’s act

Question 1:

Imagine you are at home when the wolf huffs and puffs.

Answer:

Activity to be done by yourself.

Question 2:

Act out the story of the wolf and three pigs.

Answer:

Activity to be done by yourself.

Say aloud

  1. One
  2. Two
  3. Three
  4. Four
  5. Five
  6. Six

Answer:

Read these aloud.

Let’s draw

Question 1:

Join the dots from 1 to 10 to make the house. Then colour the picture.

NCERT Solutions Class 1 English Unit 1 Story Three Little Pigs - 1

Answer:

NCERT Solutions Class 1 English Unit 1 Story Three Little Pigs - 2

(Note: You may colour the house as per your choice.)

Question 2:

There are farm animals, water animals and jungle animals in this picture. Help the animals reach their homes. Draw lines.

NCERT Solutions Class 1 English Unit 1 Story Three Little Pigs - 3

NCERT Solutions Class 1 English Unit 1 Story Three Little Pigs - 4

Answer:

NCERT Solutions Class 1 English Unit 1 Story Three Little Pigs - 5

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *