NCERT Solutions for Class 1 English Unit 4 Story - Mittu and the Yellow Mango

NCERT Solutions for Class 1 English Unit 4 Story are available in downloadable PDF format here at BYJU’S. Our team of experienced subject-matter experts has solved the NCERT Solutions in accordance with the latest CBSE English syllabus. This unit has a story “Mittu and the Yellow Mango” in which a parrot uses his intelligence and wit to eat a juicy mango from a tree that’s guarded by an aggressive crow.

Various images and activity-based questions of the chapter of NCERT Solutions are solved to cater to the needs of the students. The link to download the textbook solutions is given below. Furthermore, students can also check the entire English syllabus of the NCERT Solutions for Class 1 English here and be prepared to take the exams confidently.

Download PDF of NCERT Solutions for Class 1 English Unit 4 Story – Mittu and the Yellow Mango

 

ncert sol class 1 english unit 4 story 1
ncert sol class 1 english unit 4 story 2
ncert sol class 1 english unit 4 story 3
ncert sol class 1 english unit 4 story 4
ncert sol class 1 english unit 4 story 5
ncert sol class 1 english unit 4 story 6

 

Access Answers to NCERT Class 1 English Unit 4 Story

Mittu and the Yellow Mango

Let’s read

I like eating a mango.

I like feeding a crow.

Reading is fun

Question 1:

What did Mittu see on the tree?

Answer:

Mittu saw a big yellow mango on the tree.

Question 2:

What did the big black crow say?

Answer:

The big black crow told Mittu to go away.

Question 3:

What did Mittu see under the tree?

Answer:

Mittu saw a red balloon under the tree.

Let’s talk

Question 1:

Do you like eating mangoes?

Answer:

Yes, I like eating ripe mangoes.

Question 2:

Do you like green mangoes? Why?

Answer:

Yes, I like green mangoes as they taste sour and have a unique flavour. My grandmother prepares pickles with them.

Question 3:

Do you like yellow mangoes? Why?

Answer:

Yes, I like yellow mangoes as they have a sweet flavour.

Let’s share

Question 1:

Colour the chilli red and the parrot in colours of your choice.

NCERT Solutions Class 1 English Unit 4 Story Mittu and the Yellow Mango - 1

Answer:

NCERT Solutions Class 1 English Unit 4 Story Mittu and the Yellow Mango - 2

Question 2:

Trace the path of the lady bird.

NCERT Solutions Class 1 English Unit 4 Story Mittu and the Yellow Mango - 3

Answer:

NCERT Solutions Class 1 English Unit 4 Story Mittu and the Yellow Mango - 4

Question 3:

Match the fruit and vegetables to the trees they grow on.

NCERT Solutions Class 1 English Unit 4 Story Mittu and the Yellow Mango - 5

Answer:

NCERT Solutions Class 1 English Unit 4 Story Mittu and the Yellow Mango - 6

Learn to write

Question 1:

Draw over the dotted lines.

NCERT Solutions Class 1 English Unit 4 Story Mittu and the Yellow Mango - 7

Answer:

NCERT Solutions Class 1 English Unit 4 Story Mittu and the Yellow Mango - 8

Say aloud

Question 1:

NCERT Solutions Class 1 English Unit 4 Story Mittu and the Yellow Mango - 9

Answer:

Read the words aloud.

Question 2:

Choose a letter from the box and complete the words below.

a e i o u
s__t p__g b__g d__t s__n
f__n l__g s__t l__t b__n

Answer:

s_i_t p_i_g b_a_g d_o_t s_u_n
f_u_n l_e_g s_a_t l_o_t b_i_n

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *