NCERT Solutions for Class 1 English Unit 7 Sundari

Your hunt for the most reliable and systematic NCERT Solutions for Class 1 English Unit 7 Sundari ends here. Get all your textbook questions answered in detail by our subject-matter experts.

“Sundari” is a story about a kite, who is named “Sundari” by the one made it, Bobby. Sundari, the kite, wishes to be free so that she can fly as high as possible.

All the NCERT Solutions for Class 1 English have been written by our subject-matter experts, who follow the latest CBSE guidelines and come up with the most precise NCERT solutions.

Download PDF of NCERT Solutions for Class 1 English Unit 7 Sundari

 

ncert sol class 1 english unit 7 story 1
ncert sol class 1 english unit 7 story 2
ncert sol class 1 english unit 7 story 3
ncert sol class 1 english unit 7 story 4
ncert sol class 1 english unit 7 story 5
ncert sol class 1 english unit 7 story 6

 

Access answers to NCERT Solutions for Class 1 English Unit 7 Sundari

SUNDARI

READING IS FUN
Question 1
:

Who made Sundari?

Answer:

Bobby made Sundari.

Question 2:

Why did Bobby call his kite ‘Sundari’?

Answer:

Bobby called his kite ‘Sundari’ because it was beautiful.

Question 3:

Did Sundari fly very high at first?

Answer:

No, Sundari did not fly very high at first.

Question 4:

What made Sundari really happy?

Answer:

Sundari became really happy when Bobby let her go and fly high in the sky.

LET’S TALK
Question 1
:

Do you like to fly kites?

Answer:

Yes, I like to fly kites.

Question 2:

Who helps you to fly kites?

Answer:

My brother helps me to fly kites.

LET’S SHARE

Question 1:

Tick the objects you need to fly a kite. Colour the kite.

NCERT Solutions Class 1 English Unit 7 Sundari - 1

Answer:

NCERT Solutions Class 1 English Unit 7 Sundari - 2

Question 2:

Name the objects in your own language.

Answer:

The student has to do as directed.

Question 3:

Trace over the dotted lines.

NCERT Solutions Class 1 English Unit 7 Sundari - 3

NCERT Solutions Class 1 English Unit 7 Sundari - 4

Answer:

NCERT Solutions Class 1 English Unit 7 Sundari - 5

NCERT Solutions Class 1 English Unit 7 Sundari - 6

LET’S DO
Question 1
:

Look at the pictures and tell the story in your own words.

THE UMBRELLA AND THE CROW

NCERT Solutions Class 1 English Unit 7 Sundari - 7

Answer:

Holding an umbrella, a little girl was walking in the rain. After some time, the wind blew hard. A crow came and grabbed the umbrella by beak. He flew far, far away. He placed the umbrella upside-down on one of the branches of a tree. Then, he kept his chicks in the umbrella. That’s how the crow family found a nest for themselves.

Question 2:

Rearrange the following sentences in the right order to make it into a story on the left page.

A wind blows.

It is raining.

The crow flies away with the umbrella.

The girl has an umbrella.

The umbrella is now a nest.

The umbrella hangs from a tree.

Answer:

Here is the correct order:

It is raining.

The girl has an umbrella.

A wind blows.

The crow flies away with the umbrella.

The umbrella hangs from a tree.

The umbrella is now a nest.

Question 3:

Now say the story in English using the words rain, wind, crow, nest, is, has, blows, flies.

Answer:

The student has to do as directed.

LET’S READ AND WRITE

Question 1:

NCERT Solutions Class 1 English Unit 7 Sundari - 8

Answer:

NCERT Solutions Class 1 English Unit 7 Sundari - 9

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *