NCERT Solutions for Class 1 English Unit 1 Poem - A Happy Child

NCERT Solutions for Class 1 English Unit 1 Poem is provided here at BYJU’S for your easy download. Check the NCERT Solutions link given below which is well-structured and caters to the needs of the students. This unit has a poem “A Happy Child” which talks of a young girl who happily describes her daily routine and how she enjoys playing all day long.

Given below are the detailed NCERT Solutions, which are solved by our team of expert teachers, as per the latest CBSE guidelines. You can access the textbook solutions which are structured as per the CBSE English syllabus and available for easy download. You can also download the different subjects NCERT Solutions for Class 1 in PDF format here and watch your child excel in his/her exam successfully.

Download PDF of NCERT Solutions for Class 1 English Unit 1 Poem – A Happy Child

 

ncert-sol-class-1-english-unit-1-poem 01
ncert sol class 1 english unit 1 poem 02
ncert sol class 1 english unit 1 poem 03
ncert sol class 1 english unit 1 poem 04
ncert sol class 1 english unit 1 poem 05
ncert sol class 1 english unit 1 poem 06
ncert sol class 1 english unit 1 poem 07
ncert sol class 1 english unit 1 poem 08
ncert sol class 1 english unit 1 poem 09
ncert sol class 1 english unit 1 poem 10

 

Access answers to NCERT Solutions for Class 1 English Unit 1 Poem here

A Happy Child

Let’s read

The sun shines in the sky,

I have a red pen.

Question 1:

Read and match the words with the pictures. Draw a line.

Answer:

NCERT Solutions Class 1 English Unit 1 Poem A Happy Child - 2

Fun with colours

Question 1:

Fill in the box with the right colour.

NCERT Solutions Class 1 English Unit 1 Poem A Happy Child - 3

Answer:

NCERT Solutions Class 1 English Unit 1 Poem A Happy Child - 4

Let’s talk

Question 1:

Is there a tree growing near your house?

  • Tell us about the tree. Is it big or small?
  • Do you like the tree? What is the name of the tree?

Answer:

  • Yes, there is a big tree growing near my house.
  • Yes, I like the tree. It is a banyan tree which is very huge in size.

Let’s share

Question 1:

There are many kinds of houses. Circle the ones you have seen.

NCERT Solutions Class 1 English Unit 1 Poem A Happy Child - 5

Answer:

NCERT Solutions Class 1 English Unit 1 Poem A Happy Child - 6

(Note: You may circle the ones that you’ve seen.)

Let’s draw

Question 1:

Draw your house here and talk about it.

NCERT Solutions Class 1 English Unit 1 Poem A Happy Child - 7

Answer:

Activity to be done by yourself.

Question 2:

NCERT Solutions Class 1 English Unit 1 Poem A Happy Child - 8

Answer:

NCERT Solutions Class 1 English Unit 1 Poem A Happy Child - 9

Question 3:

Draw lines from the house to the people who live in your home.

NCERT Solutions Class 1 English Unit 1 Poem A Happy Child - 10

Answer:

NCERT Solutions Class 1 English Unit 1 Poem A Happy Child - 11

Question 4:

Trace the numbers on the dotted lines.

NCERT Solutions Class 1 English Unit 1 Poem A Happy Child - 12

Answer:

NCERT Solutions Class 1 English Unit 1 Poem A Happy Child - 13

Question 5:

How many people live in your house?

Write here. ____________ people live in my house.

Answer:

__Six (6)_ people live in my house.

NCERT Solutions Class 1 English Unit 1 Poem A Happy Child - 14

Question 6:

NCERT Solutions Class 1 English Unit 1 Poem A Happy Child - 15

Answer:

NCERT Solutions Class 1 English Unit 1 Poem A Happy Child - 16

Question 7:

NCERT Solutions Class 1 English Unit 1 Poem A Happy Child - 17

Answer:

NCERT Solutions Class 1 English Unit 1 Poem A Happy Child - 18

(Note: You may draw your face in the circle as provided).

Question 8:

Collect pictures of a cat, a cow, a dog and a sheep from old books or newspapers and paste them below.

Answer:

Activity to be done by yourself.

Question 9:

Trace over the dotted lines and complete the monkey’s tail.

NCERT Solutions Class 1 English Unit 1 Poem A Happy Child - 19

Answer:

NCERT Solutions Class 1 English Unit 1 Poem A Happy Child - 20

Question 10:

NCERT Solutions Class 1 English Unit 1 Poem A Happy Child - 21

Answer:

NCERT Solutions Class 1 English Unit 1 Poem A Happy Child - 22

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *