NCERT Solutions for Class 1 English Unit 6 Poem If I Were An Apple

Searching for accurate and elaborate NCERT Solutions for Class 1 English Unit 6 Poem If I Were An Apple? Look no further as your search ends here! The narrator of the poem “If I were an Apple” is a kid, who says that if he were an apple, he would not just stay stuck on the tree. Instead, he would drop down and spread joy by offering himself to be eaten by someone.

To access the textbook solutions, you can download the different chapters of NCERT Solutions for Class 1 English in PDF format here and let your kid prepare his/her best for the exams.

Download PDF of NCERT Solutions for Class 1 English Unit 6 Poem If I Were An Apple

 

ncert sol class 1 english unit 6 poem Apple 1
ncert sol class 1 english unit 6 poem Apple 2
ncert sol class 1 english unit 6 poem Apple 3

 

Access Answers to NCERT Class 1 English Unit 6 Poem If I Were An Apple

IF I WERE AN APPLE


READING IS FUN

Question 1:

Where is the apple?

Answer:

The apple is on the tree.

Question 2:

Where is the boy?

Answer:

The boy is under the tree.

Question 3:

How can the boy get the apple?

Answer:

The boy can get the apple by climbing the tree and plucking it from the tree.

LET’S TALK

Question 1:

Do you like apples?

Answer:

Yes, I like apples.

Question 2:

Have you ever climbed a fruit tree?

Answer:

No, I have never climbed a fruit tree.

LET’S SHARE

Question 1:

Fill in the blanks.

1. If I were a bird, I would____________. (fly, cry)

2. If I were a bee, I would_____________. (buzz, chirp)

Answer:

1. If I were a bird, I would fly. (fly, cry)

2. If I were a bee, I would buzz. (buzz, chirp)

LET’S READ AND WRITE

Question 1:

s t u v

NCERT Solutions Class 1 English Unit 6 Poem If I were an Apple - 1

Answer:

NCERT Solutions Class 1 English Unit 6 Poem If I were an Apple - 2

SAY ALOUD

Question 1:

Apple Drew Dew Ball
People Grew Few Call
Ripple Threw Mew Fall

Answer:

The student has to practice the pronunciation of the given words.

WORD FUN

Question 1:

Fill in the letters to complete the crossword puzzle. Use the pictures as clues to find the fruit.

NCERT Solutions Class 1 English Unit 6 Poem If I were an Apple - 3

Answer:

NCERT Solutions Class 1 English Unit 6 Poem If I were an Apple - 4

Question 2:

Which is your favourite fruit? Say why you like it, first in your own language and then in English.

Answer:

My favourite fruit is orange.

I like it because it tastes yummy.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *