NCERT Solutions for Class 1 English Unit 8 Poem A Little Turtle

Get here the most elaborate and reliable NCERT Solutions for Class 1 English Unit 8 Poem A Little Turtle here, with each and every question of the textbook answered in detail.

The poem A Little Turtle has been narrated by a turtle who is introducing himself. He says that he is little, walks slow, carries his home with himself, and goes inside it whenever he is tired.

These NCERT Solutions for Class 1 English are intended to aid kids in their preparation for examinations. The solutions have been written as per the latest CBSE guidelines. You can download these solutions in PDF format for free here.

Download PDF of NCERT Solutions for Class 1 English Unit 8 Poem A Little Turtle

 

ncert sol class 1 english unit 8 poem 1
ncert sol class 1 english unit 8 poem 2
ncert sol class 1 english unit 8 poem 3
ncert sol class 1 english unit 8 poem 4

 

Access Answers to NCERT Class 1 English Unit 8 Poem A Little Turtle

A LITTLE TURTLE


READING IS FUN

Question 1:

How does a turtle walk?

Answer:

The turtle walks very slowly.

Question 2:

What does the turtle carry on its back?

Answer:

The turtle carries its home on its back.

Question 3:

Where does the turtle go when it is tired?

Answer:

The turtle goes back to its shell when it is tired.

LET’S TALK

Question 1:

What is the turtle’s house called?

Answer:

The turtle’s house is called a shell.

Question 2:

What other reasons can you give for a turtle going into its house?

Answer:

There can be multiple reasons for a turtle going into its house- to save itself from strong winds or storms, to hide from enemies or other dangers, etc.

SAY ALOUD

Question 1:

Circle Fire Cat Kick Quack
Purple Liar Cot King Queen
Turtle Tired Cup Kit Quick

Answer:

The student has to practise pronunciation of the given words.

LET’S SHARE

Question 1:

Imagine you are a turtle. Crawl like a turtle.

Answer:

The student has to do as directed in the question.

Question 2:

Now you are tired so get into your shell and go to sleep.

Answer:

The student has to do as directed in the question.

Question 3:

Wake up and start to crawl again.

Answer:

The student has to do as directed in the question.

Question 4:

Now hide in your shell because some naughty children are near you.

Answer:

The student has to do as directed in the question.

Question:

Colour both the turtles.

NCERT Solutions Class 1 English Unit 8 Poem A Little Turtle - 1

Answer:

NCERT Solutions Class 1 English Unit 8 Poem A Little Turtle - 2

LET’S READ AND WRITE

Question 1:

A B C D E F

NCERT Solutions Class 1 English Unit 8 Poem A Little Turtle - 3

Answer:

NCERT Solutions Class 1 English Unit 8 Poem A Little Turtle - 4

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *