NCERT Solutions for Class 1 English Unit 2 Poem - After a Bath

NCERT Solutions for Class 1 English Unit 2 Poem are provided here at BYJU’S for Class 1 students. The NCERT Solutions are solved by our panel of expert teachers, according to the latest CBSE rules. This unit has a poem “After a Bath” which explains the post-bath activities of a young boy.

Students can access and download the NCERT Solutions link given below which has been solved as per the latest CBSE English curriculum. To know more, you can check the NCERT Solutions for Class 1 English here and watch your child enjoy learning the chapter with great interest.

Download PDF of NCERT Solutions for Class 1 English Unit 2 Poem – After a Bath

 

ncert sol class 1 english unit 2 poem 1
ncert sol class 1 english unit 2 poem 2
ncert sol class 1 english unit 2 poem 3
ncert sol class 1 english unit 2 poem 4
ncert sol class 1 english unit 2 poem 5
ncert sol class 1 english unit 2 poem 6
ncert sol class 1 english unit 2 poem 7

 

Access Answers to NCERT Class 1 English Unit 2 Poem

After a Bath

Let’s read

I try to save water.

I have two ears, two legs, ten toes and one nose.

Let’s talk

Question 1:

Do you like to have a bath? Say why.

Answer:

Yes, I like to have a bath every day to keep myself healthy, neat and tidy.

Question 2:

Can you bathe yourself?

Answer:

Yes, I can bathe myself.

Question 3:

How do you dry yourself?

Answer:

I dry myself after a bath by using a fresh towel.

Question 4:

Have you seen an animal drying itself?

Answer:

Yes, I have seen my pet dog drying itself by shaking off the excess water from its body whenever I bathe it.

Let’s share

Question 1:

Put a
NCERT Solutions Class 1 English Unit 2 Poem After a Bath - 1around what you do after a bath.

Throw the wet towel on the floor.

NCERT Solutions Class 1 English Unit 2 Poem After a Bath - 2

Hang the wet towel to dry.

NCERT Solutions Class 1 English Unit 2 Poem After a Bath - 3

Answer:

NCERT Solutions Class 1 English Unit 2 Poem After a Bath - 4

Question 2:

Do you wear these things? Draw lines from the picture to the word.

NCERT Solutions Class 1 English Unit 2 Poem After a Bath - 5

Answer:

NCERT Solutions Class 1 English Unit 2 Poem After a Bath - 6

Let’s do

Question 1:

Match the following to make pairs. One has been done for you.

NCERT Solutions Class 1 English Unit 2 Poem After a Bath - 7

Answer:

NCERT Solutions Class 1 English Unit 2 Poem After a Bath - 8

Let’s draw

Question 1:

Draw or stick a picture of yourself and your friend here. Then complete the sentences and say them aloud.

NCERT Solutions Class 1 English Unit 2 Poem After a Bath - 9

Answer:

Activity to be done by yourself.

Question 2:

Trace the path to the flowers.

NCERT Solutions Class 1 English Unit 2 Poem After a Bath - 10

Answer:

NCERT Solutions Class 1 English Unit 2 Poem After a Bath - 11

Learn to write

Question 1:

NCERT Solutions Class 1 English Unit 2 Poem After a Bath - 12

Answer:

NCERT Solutions Class 1 English Unit 2 Poem After a Bath - 13

Question 2:

Trace over the waves and colour the fish.

NCERT Solutions Class 1 English Unit 2 Poem After a Bath - 14

Answer:

NCERT Solutions Class 1 English Unit 2 Poem After a Bath - 15

Question 3:

NCERT Solutions Class 1 English Unit 2 Poem After a Bath - 16

Answer:

NCERT Solutions Class 1 English Unit 2 Poem After a Bath - 17

Say aloud

Question 1:

a b c d e f

Answer:

Read it aloud. Activity to be done by yourself.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *