NCERT Solutions for Class 1 English Unit 5 Poem - Merry-Go-Round

NCERT Solutions for Class 1 English Unit 5 Poem are available here at BYJU’S for free download. NCERT Solutions are solved by our team of expert teachers according to the latest CBSE English syllabus. This unit has a poem “Merry-Go-Round” in which a young girl explains how she enjoys taking a ride on the merry-go-round.

Students can find the best and most reliable NCERT Solutions as per the exercises given in the chapter and download it from the links given below. Additionally, they can also check the different subjects of NCERT Solutions for Class 1 and watch your child score well in his/her exams.

Download PDF of NCERT Solutions for Class 1 English Unit 5 Poem – Merry-Go-Round

 

ncert sol class 1 english unit 5 poem 1
ncert sol class 1 english unit 5 poem 2
ncert sol class 1 english unit 5 poem 3

 

Access Answers to NCERT Class 1 English Unit 5 Poem

Merry-Go-Round

Let’s read

I ride on a horse.

Reading is fun

Question 1:

How did the merry-go-round go?

Answer:

The merry-go-round went round and round.

Question 2:

How did the big brown horse go?

Answer:

The big brown horse went up and down.

Let’s talk

Question 1:

Have you seen a merry-go-round?

Answer:

Yes, I have seen a merry-go-round.

(Note: You can write the answer as per your choice)

Question 2:

Where have you seen it?

Answer:

I have seen a merry-go-round in a fair and a park.

Question 3:

Would you like to go to a fair?

Answer:

Yes, I like to visit a fair often.

Let’s share

Question 1:

Look at this picture and describe the fair.

NCERT Solutions Class 1 English Unit 5 Poem Merry-Go-Round - 1

Answer:

The above picture is of a fair. There are children playing around, some are enjoying riding the merry-go-round and some are taking a ride in the toy train. There is a balloon man with colourful balloons and some children are buying balloons from him. Some children are buying toys from the toy shop along with their parents. Everybody is having a great and enjoyable time in the fair.

Question 2:

Talk about the things you enjoy at a fair.

Answer:

I love visiting a fair. I like playing on the slides, swings like merry-go-round and buying new toys from the toy shop. I enjoy taking a quick ride in a toy train. I love buying colourful balloons from the balloon man and watching magic show where the magician performs various magical tricks. Besides, I also enjoy the delicious snacks from the different stalls in a fair.

Question 3:

Go round the merry-go-round, find the letters and say them aloud.

NCERT Solutions Class 1 English Unit 5 Poem Merry-Go-Round - 2

Answer:

Activity to be done by yourself.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *