NCERT Solutions for Class 1 English Unit 3 Poem - One Little Kitten

NCERT Solutions for Class 1 English Unit 3 Poem are provided here at BYJU’S for young students. The NCERT Solutions are solved by our panel of subject-matter experts according to the latest CBSE guidelines. This unit has a poem “One Little Kitten” which mentions a little kitten and the numbers denoting different kinds of animals.

Students can access the NCERT Solutions that are solved as per the CBSE English curriculum. You can download it from the links given below. Besides, you can know more about the NCERT Solutions for Class 1 English here and watch your child have an enjoyable learning experience.

Download PDF of NCERT Solutions for Class 1 English Unit 3 Poem – One Little Kitten

 

ncert sol class 1 english unit 3 poem 1
ncert sol class 1 english unit 3 poem 2
ncert sol class 1 english unit 3 poem 3
ncert sol class 1 english unit 3 poem 4
ncert sol class 1 english unit 3 poem 5
ncert sol class 1 english unit 3 poem 6

 

Access Answers to NCERT Solutions for Class 1 English Unit 3 Poem

One Little Kitten

Let’s read

A fat cat saw a rat.

Reading is fun

Question 1:

How many kinds of creatures are there in the poem?

Answer:

There are fifteen creatures mentioned in the poem.

Question 2:

Are the seals happy?

Answer:

No, the seals are sad.

Let’s talk

Question 1:

Where do the fish live?

Answer:

The fish live in the water (river, sea or ocean).

Question 2:

What are the other things found in water?

Answer:

The other things found in water are other sea creatures, plants, oysters, shells, herbs, etc.

Question 3:

There are many creatures in the poem. Which ones have you seen?

Answer:

I have seen kitten, cats, butterflies, rats, fishes, lizards, bees, elephants, donkeys, etc.

(Note: You may write the answer as per your choice)

Question 4:

Tell us about when you feel —

sad brave
happy nervous

Answer:

I feel sad when I’m down with fever.

I feel brave when I speak the truth.

I feel happy when I help others.

I feel nervous when I don’t complete my homework.

Let’s share

Question 1:

Make faces to show your feelings to your friends.

NCERT Solutions Class 1 English Unit 3 Poem One Little Kitten - 1

Answer:

Activity to be done by yourself.

Let’s draw

Question 1:

Look at the pictures of the animals given below and underline them in the poem. Then trace the letters.

NCERT Solutions Class 1 English Unit 3 Poem One Little Kitten - 2

Answer:

NCERT Solutions Class 1 English Unit 3 Poem One Little Kitten - 3

Say aloud

Question 1:

NCERT Solutions Class 1 English Unit 3 Poem One Little Kitten - 4

Answer:

Activity to be done by yourself.

Look and read

Question 1:

Say these words aloud. Then match them with the pictures by drawing lines.

NCERT Solutions Class 1 English Unit 3 Poem One Little Kitten - 5

Answer:

NCERT Solutions Class 1 English Unit 3 Poem One Little Kitten - 6

Question 2:

Fill in the blanks from the words given above.

b __ g h __ n t __ p c __ p t __ n
c __ t __ nt p __ n f __ x __ xe

Answer:

b _a_ g h _e_ n t _a_ p c _a_ p t _i_ n
c _o_ t _a_ nt p _e_ n f _o_ x _a_ xe

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *