NCERT Solutions for Class 2 English Unit 1 Poem The Paddling-Pool

The Paddling-Pool is a short poem by Ann Berry. The narrators of the poem are kids who pass the paddling-pool every time on their way to school. Here, we are offering you the most reliable NCERT Solutions for Class 2 English Unit 1 Poem The Paddling-Pool, with each and every question of the textbook answered.

All of these NCERT Solutions for Class 2 English are meticulously designed by our team of experts as per the CBSE guidelines. You can download the solutions in PDF format here and use them even when you are not online.

Download PDF of NCERT Solutions for Class 2 English Unit 1 Poem The Paddling-Pool

 

ncert solution class 2 eng unit 1 Poem The Paddling Pool
ncert solution class 2 eng unit 1 Poem The Paddling Pool 1
ncert solution class 2 eng unit 1 Poem The Paddling Pool 2
ncert solution class 2 eng unit 1 Poem The Paddling Pool 3

 

Access answers to NCERT Solutions for Class 2 English Unit 1 Poem The Paddling-Pool

THE PADDLING-POOL

READING IS FUN
Question 1
:

Fill in the blanks with the words given in the brackets – (sail, bark, sing, play, ring)

Boats ___________

Dogs ___________

Children ____________

Bells ___________

Birds ______________

Answer:

Boats sail

Dogs bark

Children play

Bells ring

Birds sing

Question 2:

Write the names of the days of the week. You can begin with Sunday.

Answer:

Sunday

Monday

Tuesday

Wednesday

Thursday

Friday

Saturday

Question 3:

Haldi wrote her name at school in this way – ‘haldi’. She made one mistake. What was it?


Write her name correctly.___________

Now write your name correctly.___________

Answer:

The name should begin with a capital letter.


Write her name correctly. Haldi

Now write your name correctly. Aayushma

Question 4:

Haldi wrote — i met a giraffe.

She made two mistakes. What are they? Write Haldi’s sentence correctly.

Answer:

The word “I” is always written in capital letter. Also, it is the beginning of the sentence, thus should be in capital letter.

I met a giraffe.

Question 5:

What do you do before going to school? Put ‘Y’ for yes and ‘N’ for no.

NCERT Solutions Class 2 English Unit 1 Poem The Paddling Pool - 1

Answer:

NCERT Solutions Class 2 English Unit 1 Poem The Paddling Pool - 2


Question 1
:

Fill in the blanks with ‘before’ or ‘after’.

_________ eating food, I wash my hands.

_________ reaching school, I sit in class.

_________ eating food, I wash my mouth.

_________ reaching home, I do my homework.

Answer:

Before eating food, I wash my hands.

After reaching school, I sit in class.

After eating food, I wash my mouth.

After reaching home, I do my homework.

FUN TIME

Question 1:

What is the sound of your school bell?

Answer:

Tan-tan.

Question 2:

Can you make sounds of different bells that you have heard?

Answer:

The student has to do as directed.

Question 3:

Different bells make different sounds. Try and make the sound of a –

Phone bell

Door bell

Cow bell

Horse bell

Bus bell

Answer:

Phone bell – Tring-Tring

Doorbell – Ting-tong

Cow bell – Tin-tin

Horse bell – Tan-tan

Bus bell – Tan-tan

Question 4:

Write the first letter of each picture given in the box.

NCERT Solutions Class 2 English Unit 1 Poem The Paddling Pool - 3

Answer:

NCERT Solutions Class 2 English Unit 1 Poem The Paddling Pool - 4

Question 6:

What have you spelt?

Answer:

Giraffe

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *