NCERT Solutions for Class 2 English Unit 6 Poem - Mr. Nobody

Your search for well-structured and reliable NCERT Solutions for Class 2 English Unit 6 Poem ends here. You can download the PDF given below. This unit has a poem “Mr. Nobody” about a little man who does mischievous things around, yet no one has seen him till date.

Here we bring you detailed NCERT Solutions which are solved by our team of subject-matter specialists. You can check and download the NCERT Solutions given below, which are solved as per the latest CBSE English syllabus. Besides, you can download all the different subjects NCERT Solutions for Class 2 in PDF format here and watch your child crack his/her exams with high grades.

Download PDF of NCERT Solutions for Class 2 English Unit 6 Poem – Mr. Nobody

 

ncert solution class 2 eng unit 6 Poem Mr Nobody
ncert solution class 2 eng unit 6 Poem Mr Nobody 1
ncert solution class 2 eng unit 6 Poem Mr Nobody 2
ncert solution class 2 eng unit 6 Poem Mr Nobody 3
ncert solution class 2 eng unit 6 Poem Mr Nobody 4

 

Access Answers to NCERT Class 2 English Unit 6 Poem

Mr. Nobody

Reading is fun

Question 1:

Who is Mr. Nobody?

Answer:

Mr. Nobody is a funny little man who does mischief in everybody’s house.

Question 2:

Has anyone ever seen him?

Answer:

No, no one has ever seen Mr. Nobody’s face.

Question 3:

Is there a Mr. Nobody in your house?

Answer:

No, there is no Mr. Nobody in my house.

Let’s talk

Question 1:

Have you ever done something naughty?

Answer:

Yes, there are many instances when I had done something naughty and mischievous.

Question 2:

What did you do?

Answer:

I broke my neighbour’s window pane while playing football.

Question 3:

What did you say?

Answer:

I apologized to my neighbour and assured that I would not repeat it again.

Let’s share

Question 1:

Sometimes you want to look and find things for yourself. Tick (✔) those that you did. Tell your friends.

NCERT Solutions Class 2 English Unit 6 Poem Mr Nobody-1

Answer:

Activity to be done by yourself.

 

Say aloud

Question 1:

Say aloud and circle the rhyming words –

  1. A mouse ran into the house.
  2. I can see the little bee.
  3. That was a fat cat.
  4. Give me a handkerchief. Don’t do any mischief.

Answer:

NCERT Solutions Class 2 English Unit 6 Poem Mr Nobody-2

Let’s draw

Question 1:

Make groups of five children each. Each group takes a big chart paper –

  • Each group draws a Mr. Nobody.
  • The first child draws Mr. Nobody’s head.
  • The second child draws his clothes.
  • The third child draws the arms.
  • The fourth child draws his legs.
  • The fifth child draws Mr. Nobody’s hair.
  • Look at Mr. Nobody. Isn’t he a funny man? Colour him.

Answer:

Activity to be done by yourself.

Let’s write

Question 1:

Fill in the blanks with a, e, i, o, u.

he __ d, __ rms, l __ gs, dr __ ss, h __ __ r

Answer:

head, arms, legs, dress, hair

Question 2:

Add ‘no’, ‘some’ and ‘every’ to the word to make new words.

_________ body, _________ body, _________ body.

Answer:

nobody, somebody, everybody.

Question 3:

Seema wrote her father’s name like this –

[Mr. Dinesh Dixit]

Ram wrote his mother’s name like this –

[Mrs. Sneha Ramdas]
  • Write your father’s name as Seema did.

Answer:

Activity to be done by yourself.

  • Write your mother’s name as Ram did.

Answer:

Activity to be done by yourself.

  • Use ‘Mr.’ and ‘Mrs.’ to write more names you know.

Answer:

Mr. Siddharth Kapoor
Mrs. Tina Sharma

The Zigzag Boy

I know a little zigzag boy,

Who goes this way and that.

He never knows just where he puts,

His coat or shoes or hat.

If you are not a zigzag child,

You’ll have no cause to say

That you forgot, for you will know

Where things are put away.

Question 1:

Can you make zigzag lines? See how the zigzag boy runs.

Answer:

Activity to be done by yourself.

Let’s practice

NCERT Solutions Class 2 English Unit 6 Poem Mr Nobody-3

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *