NCERT Solutions for Class 2 English Unit 5 Poem Zoo Manners

Zoo Manners is a very interesting poem which teaches kids that one should be careful when one visits a zoo. One must not make fun of animals and should treat them well. Here, we are offering you the most detailed and accurate NCERT Solutions for Class 2 English Unit 5 Poem Zoo Manners.

These NCERT Solutions for Class 2 English contain answers to each and every question of the textbook. Download the solutions in PDF format and let your kid learn anytime, anywhere!

Download PDF of NCERT Solutions for Class 2 English Unit 5 Poem Zoo Manners

 

ncert solution class 2 eng unit 5 Poem Zoo Manners
ncert solution class 2 eng unit 5 Poem Zoo Manners 1
ncert solution class 2 eng unit 5 Poem Zoo Manners 2
ncert solution class 2 eng unit 5 Poem Zoo Manners 3
ncert solution class 2 eng unit 5 Poem Zoo Manners 4
ncert solution class 2 eng unit 5 Poem Zoo Manners 5
ncert solution class 2 eng unit 5 Poem Zoo Manners 6

 

Access answers to NCERT Solutions for Class 2 English Unit 5 Poem Zoo Manners

ZOO MANNERS

READING IS FUN
Question 1
:

What do you see at the zoo?

Answer:

We see many types of birds and animals at the zoo.

Question 2:

What does the camel have on its back?

Answer:

The Camel has a hump on its back.

LET’S TALK
Question 1
:

Have you been to a zoo?

Answer:

Yes, I have been to a zoo.

Question 2:

Name the animals which you have seen in a zoo. Say the names in your own language and then in English.

Answer:

I have seen lions, tigers, leopards, beers, monkey, pythons, crocodiles, etc. in the zoo.

Question 3:

Name the animal you liked the most. Why?

Answer:

I liked leopard the most because it is very quick and powerful.

Question 4:

Did you feed any animals at the zoo? Should we tease animals?

Answer:

Yes, I fed a monkey.

No, we shouldn’t tease animals.

LET’S LISTEN
Question 1
:

Listen and put a tick against the words that the teacher says-

NCERT Solutions Class 2 English Unit 5 Poem Zoo Manners - 1

Answer:

NCERT Solutions Class 2 English Unit 5 Poem Zoo Manners - 2

SAY ALOUD

Question 1:

NCERT Solutions Class 2 English Unit 5 Poem Zoo Manners - 3

Answer:

The student has to do as directed.

LET’S SING AND ACT

Question 1:

Make sentences using “this” and “that”.

Answer:

This is a bag.

That is a car.

LET’S WRITE

A Visit to My Village

Question 1:

Fill in the blanks with the words from the box.

NCERT Solutions Class 2 English Unit 5 Poem Zoo Manners - 4

NCERT Solutions Class 2 English Unit 5 Poem Zoo Manners - 5


Answer
:

NCERT Solutions Class 2 English Unit 5 Poem Zoo Manners - 6

Question 2:

Composition corner – Look at the picture and fill in the blanks.

Lines; flowers; buzzed; two; bee; buzzed

This is a ____________. It has ____________ on its wings. It has ____________ antennas. It buzzes round the ____________. It ____________ and ____________ and came to the zoo.

Answer:

This is a bee. It has lines on its wings. It has two antennas. It buzzes round the flowers. It buzzed and buzzed and came to the zoo.

LET’S DO

Question 1:

Help the bee to reach its home. What are the things that it met on the way that rhyme with bee?

NCERT Solutions Class 2 English Unit 5 Poem Zoo Manners - 7

Answer:

NCERT Solutions Class 2 English Unit 5 Poem Zoo Manners - 8

Question 2:

Look at the pictures and fill in the blanks.

NCERT Solutions Class 2 English Unit 5 Poem Zoo Manners - 9

Answer:

NCERT Solutions Class 2 English Unit 5 Poem Zoo Manners - 10

Question 3:

Let’s make the noises that animals make.

Roar like a lion. Bark like a dog.

Neigh like a horse. Moo like a cow.

Quack like a duck. Chirp like a sparrow.

Bleat like a goat. Chatter like a monkey.

Grunt like a pig. Hiss like a snake.

Answer:

The student has to do as directed.

Question 4:

Join the dots. Complete the name of the animal.

NCERT Solutions Class 2 English Unit 5 Poem Zoo Manners - 11


Answer
:

NCERT Solutions Class 2 English Unit 5 Poem Zoo Manners - 12

LET’S PRACTICE

Question 1:

NCERT Solutions Class 2 English Unit 5 Poem Zoo Manners - 13

Answer:

NCERT Solutions Class 2 English Unit 5 Poem Zoo Manners - 14

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *