NCERT Solutions for Class 2 English Unit 8 Poem - I am the Music Man

Here we bring you reliable and accurate NCERT Solutions for Class 2 English Unit 8 Poem. This unit has a poem “I am the Music Man” in which the narrator is a musician, who introduces himself as the music man who can play both the piano and the drum.

Given below are exhaustive NCERT Solutions, which are solved by our team of subject-matter experts. You can check and download the NCERT Solutions given below. You can also access the textbook solutions, which are structured as per the latest CBSE English syllabus. Besides, you can download all the different subjects NCERT Solutions for Class 2 in PDF format here and watch your child score well in his/her exams.

Download PDF of NCERT Solutions for Class 2 English Unit 8 Poem – I am the Music Man

 

ncert solution class 2 eng unit 8 Poem I am the Music Man
ncert solution class 2 eng unit 8 Poem I am the Music Man 1
ncert solution class 2 eng unit 8 Poem I am the Music Man 2
ncert solution class 2 eng unit 8 Poem I am the Music Man 3

 

Access answers to NCERT Solutions for Class 2 English Unit 8 Poem here

I am the Music Man

Reading is fun

Question 1:

What are the two instruments that the music man can play?

Answer:

The music man can play two instruments namely, piano and big drum.

Question 2:

Where does the music man come from?

Answer:

The music man comes from far away land.

Let’s talk

Question 1:

If the music man comes to you, what would you ask him to play for you?

Answer:

I would ask the music man to play mouth organ (harmonica) for me.

(Note: You can write the answer as per your choice)

Question 2:

What would you like to learn – music, dance or karate?

Answer:

I would like to learn music.

(Note: You can write the answer as per your choice)

Say Aloud

Question 1:

NCERT Solutions Class 2 English Unit 8 Poem I am the Music Man-1

Answer:

Activity to be done by yourself.

Question 2:

Sing this song aloud together. Make up a tune.

Heigh-ho

Heigh-ho! Heigh-ho!

From home to school we go!

Just keep on singing

All day long

Heigh-ho! Heigh-ho! Heigh-ho!

Answer:

Activity to be done by yourself.

Let’s write

Question 1:

Make sentences using words from the table –

For example: A farmer works in the field.

NCERT Solutions Class 2 English Unit 8 Poem I am the Music Man-2

Now write the sentences here –

Answer:

  1. A farmer works in the field.
  2. A soldier wears a uniform.
  3. A singer sings songs.
  4. An electrician repairs lights.
  5. A pilot flies a plane.
  6. An actor acts in films.
  7. A musician plays music.

Question 2:

How many musical instruments can you find in this maze? Try to circle at least four.

NCERT Solutions Class 2 English Unit 8 Poem I am the Music Man-3

Answer:

NCERT Solutions Class 2 English Unit 8 Poem I am the Music Man-4

Question 3:

Change these words from singular to plural.

NCERT Solutions Class 2 English Unit 8 Poem I am the Music Man-5

Answer:

NCERT Solutions Class 2 English Unit 8 Poem I am the Music Man-6

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *