NCERT Solutions for Class 2 English Unit 7 Poem - On My Blackboard I Can Draw

For well-structured and accurate NCERT Solutions for Class 2 English Unit 7 Poem, you can download the PDF given below. This unit has a poem “On My Blackboard I Can Draw” in which the narrator is a kid who is describing all that he can draw on the blackboard, like a house with a colourful door and windows, steps, chimneys and a few yellow marigolds growing against the wall.

Given below are the detailed NCERT Solutions which are solved by our panel of subject-matter experts. You can check and download the NCERT Solutions given below and access the textbook solutions, which are solved as per the latest CBSE English syllabus. Besides, download all the different chapters of NCERT Solutions for Class 2 English in PDF format here and watch your child excel in his/her exams with good marks.

Download PDF of NCERT Solutions for Class 2 English Unit 7 Poem – On My Blackboard I Can Draw

 

ncert solution class 2 eng unit 7 Poem On My Blackboard I Can Draw
ncert solution class 2 eng unit 7 Poem On My Blackboard I Can Draw 1
ncert solution class 2 eng unit 7 Poem On My Blackboard I Can Draw 2
ncert solution class 2 eng unit 7 Poem On My Blackboard I Can Draw 3
ncert solution class 2 eng unit 7 Poem On My Blackboard I Can Draw 4
ncert solution class 2 eng unit 7 Poem On My Blackboard I Can Draw 5

 

Access answers to NCERT Solutions for Class 2 English Unit 7 Poem here

On My Blackboard I Can Draw

Reading is fun

Question 1:

How many windows does the house have in this poem?

Answer:

There are five little windows in the house.

Question 2:

Where do the marigolds grow?

Answer:

There are six yellow marigolds which are growing up against the wall.

Say aloud

Question 1:

Draw

Drain

Drip

Brown

Brain

Brick

Three

Throw

Thread

Grow

Grapes

Grey

Answer:

Activity to be done by yourself.

Let’s listen

Question 1:

Every room becomes dirty if not cleaned. Let’s clean our classroom while singing this poem.

I’m going to sweep the dirt away

I’m going to sweep the dirt away,

I’m going to sweep the dirt away.

Woosh, woosh, woosh.

– Rose Fyleman

Answer:

Activity to be done by yourself.

Let’s write

Question 1:

These are the two rooms of the house. Colour them. Based on this activity, complete the paragraphs –

Answer:

NCERT Solutions Class 2 English Unit 7 Poem On My Blackboard I Can Draw-1

This is my __bedroom__.

It has _one_ window.

The colour of my bed is ___blue___.

There are ___three____ pictures on the wall.

NCERT Solutions Class 2 English Unit 7 Poem On My Blackboard I Can Draw-2

This is a _living room_.

It has __a sofa set_ in it.

We watch __TV__ here.

It has __two___ curtains.

It has ___a round___ table.

Question 2:

Using the pictures as clues fill in the blanks –

NCERT Solutions Class 2 English Unit 7 Poem On My Blackboard I Can Draw-3

Answer:

NCERT Solutions Class 2 English Unit 7 Poem On My Blackboard I Can Draw-4

Question 3:

NCERT Solutions Class 2 English Unit 7 Poem On My Blackboard I Can Draw-5

Answer:

Activity to be done by yourself.

Question 4:

Find the right sentence –

Read the pairs of sentences below. Fill in the blanks in the second sentence with the opposite of the word in red.

Answer:

NCERT Solutions Class 2 English Unit 7 Poem On My Blackboard I Can Draw-6

Question 5:

Change from singular to plural by adding

es, ies and ves.

For example:

buffalo

buffaloes

baby

babies

knife

knives

Answer:

hero

heroes

fly

flies

wolf

wolves

potato

potatoes

lady

ladies

loaf

loaves

Fun time

Question 1:

NCERT Solutions Class 2 English Unit 7 Poem On My Blackboard I Can Draw-7

Answer:

Activity to be done by yourself.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *