RD Sharma Solutions for Class 8 Chapter 8 Division of Algebraic Expressions Exercise 8.2

RD Sharma Class 8 Solutions Chapter 8 Ex 8.2 PDF Free Download

In Exercise 8.2 of RD Sharma Class 8 Maths, we shall discuss the concept of division of a monomial by a monomial. In order to succeed in the exams, our expert team has provided the solutions to RD Sharma Class 8 Maths Chapter 8 in a well-structured manner with appropriate explanations for a better understanding of the concepts. Students can download the RD Sharma Solutions for class 8 Maths exercise 8.2 from the links given below.

Download the pdf of RD Sharma for Class 8 Maths Exercise 8.2 Chapter 8 Division of Algebraic Expressions

 

rd sharma class 8 maths chapter 8
rd sharma class 8 maths chapter 8

Access other Exercises of RD Sharma Solutions for Class 8 Maths Chapter 8 Division of Algebraic Expressions

Exercise 8.1 Solutions

Exercise 8.3 Solutions

Exercise 8.4 Solutions

Exercise 8.5 Solutions

Exercise 8.6 Solutions

Access Answers to RD Sharma Solutions for Class 8 Maths Exercise 8.2 Chapter 8 Division of Algebraic Expressions

Divide:

1. 6x3y2z2 by 3x2yz

Solution:

We have,

6x3y2z2 / 3x2yz

By using the formula an / am = an-m

6/3 x3-2 y2-1 z2-1

2xyz

2. 15m2n3 by 5m2n2

Solution:

We have,

15m2n3 / 5m2n2

By using the formula an / am = an-m

15/5 m2-2 n3-2

3n

3. 24a3b3 by -8ab

Solution:

We have,

24a3b3 / -8ab

By using the formula an / am = an-m

24/-8 a3-1 b3-1

-3a2b2

4. -21abc2 by 7abc

Solution:

We have,

-21abc2 / 7abc

By using the formula an / am = an-m

-21/7 a1-1 b1-1 c2-1

-3c

5. 72xyz2 by -9xz

Solution:

We have,

72xyz2 / -9xz

By using the formula an / am = an-m

72/-9 x1-1 y z2-1

-8yz

6. -72a4b5c8 by -9a2b2c3

Solution:

We have,

-72a4b5c8 / -9a2b2c3

By using the formula an / am = an-m

-72/-9 a4-2 b5-2 c8-3

8a2b3c5

Simplify:

7. 16m3y2 / 4m2y

Solution:

We have,

16m3y2 / 4m2y

By using the formula an / am = an-m

16/4 m3-2 y2-1

4my

8. 32m2n3p2 / 4mnp

Solution:

We have,

32m2n3p2 / 4mnp

By using the formula an / am = an-m

32/4 m2-1 n3-1 p2-1

8m2n2p


 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *