CameraIcon
CameraIcon
SearchIcon
MyQuestionIcon
MyQuestionIcon
Question

Question 13

Latika bought a teapot for Rs 120 and a set of cups for Rs 400. She sold teapot at a profit of 5% and cups at a loss of 5%. The amount received by her is
(a) Rs 494
(b) Rs 546
(c) Rs 506
(d) Rs 534

Open in App
Solution

Latika bought a teapot = Rs 120
and a set of cups = Rs 400
She sold teapot at a profit of 5%.
So, selling price of teapot =5100×120+120
=12020+120
= 6 + 120 = Rs 126
Also, she sold cups at a loss of 5%.
So, selling price of cups =4005100×400
= 400 - 20 = Rs 380
Then, the total amount received by her = Rs 126 + Rs 380 = Rs 506


flag
Suggest Corrections
thumbs-up
14
mid-banner-image
mid-banner-image