The average monthly income of Karan and Sarosh is Rs. 5050. The average monthly income of Sarosh and Vignesh is Rs.6250 and the average monthly income of Karan and Vignesh is Rs.5200. The monthly income of Karan is:
Let P, Q and R represent monthly incomes of Karan, Sarosh and Vignesh respectively
Then, we have: P + Q = (5050 x 2) = 10100 .... (i)
Q + R = (6250 x 2) = 12500 .... (ii)
P + R = (5200 x 2) = 10400 .... (iii)
Adding (i), (ii) and (iii), we get: 2(P + Q + R) = 33000 or P + Q + R = 16500 ....(iv)
Subtracting (ii) from (iv), we get P = 4000. P's monthly income = Rs. 4000.