In a 800 metres race, Rakesh is 40 metres behind the finishing line. If Avinay is 20 metres behind Rakesh and Sunil is 40 metres behind Avinay, how far is Sunil from the finishing line?
The correct option is C 100 metres
Rakesh's position from finishing line = 800 m - 40 m = 760 m
Avinay's position from finishing line = 760 m - 20 m = 740 m
Sunil's position from finishing line = 740 m - 40 m = 700 m
Therefore, Sunil is 100 metres behind from the finishing line.
We could also have subtracted 40 m + 20 m + 40 m = 100 m from 800 metres.