CameraIcon
CameraIcon
SearchIcon
MyQuestionIcon


Question

Pictograph below shows the earnings of 4 people in one year.

One full note represents 100. There can be half, quarter and three-quarter notes also.

Using the pictograph, find how much more money Oliver made when compared to Daniel?



Your Answer
A
500 
Correct Answer
B
175 
Your Answer
C
550 
Your Answer
D
525

Solution

The correct option is C175 

From the pictograph,Since one full note represents 100, we must have a half-note to represent \(₹100\times \frac12=₹50\) and a three-quarter note to represent \(₹100\times \frac34=₹75.\)
Oliver's earnings = Four full notes of ₹100 + One half-note of ₹100 =₹(100 + 100 + 100 + 100 + 50) = 450
Daniel's earnings = Two full note of
₹100 + One three-quarter note of ₹100 = ₹(100 + 100 + 75) = 275
Difference =
₹(450 - 275) = 175
Therefore, Oliver earned
175 more than Daniel.

flag
 Suggest corrections
thumbs-up
 
0 Upvotes


Similar questions
View More


People also searched for
View More



footer-image