CameraIcon
CameraIcon
SearchIcon
MyQuestionIcon


Question

Coffee costing rupees 250 per kg was mixed with sugar costing rupees 75 per kg in the ratio 5: 2 for a certain blend. If the mixture was sold at rupees 235 kg. Find the gain or loss percent. 


Solution

Take 5 kg of first variety
and 2kg of 2nd variety

toatal = 5+2 =7kg

cost of the 7kg mixture  =5*250+2*75 
=1250 + 150
= 1400 /-

the cost of 1kg of mixture coffee = 1400/7 =200 /-
sp= 235/-

selling price is greater than the cost price

gain /kg = 235-200 = 35

gain % = 35/200 *100 = 17.5% 

thus % gain in 17.5%

 

flag
 Suggest corrections
thumbs-up
 
0 Upvotes


Similar questions
View More


People also searched for
View More



footer-image