JEE Main 2019 Maths Paper With Solutions January Session

JEE Main 2019 Maths question paper pdf is provided which consists of step by step solutions prepared by our subject experts. These solutions for the questions have been carefully structured and written in a simple language for better understanding. These will help students to grasp the concepts and solve problems easily. Practising these solutions will further help them to analyze their preparation level, identify their weak areas and concentrate on improving them. Students can easily download the question paper and solutions in PDF format below.

January 2019 Maths Paper

Question 1. There are 5 girls and 7 boys. A team of 3 boys and 2 girls is to be formed such that no two specific boys are in the same team. Number of way to do so

  1. a) 400
  2. b) 250
  3. c) 200
  4. d) 300

Solution:

  1. Total number of teams = 7C3× 5C2

    = 35×10 = 350

    Let A, B be the specific boys.

    Number of teams with these two boys in the same team = 5C1 × 5C2

    = 5×10 = 50

    Required number of ways = 350-50 = 300

    Answer:(d)


Question 2. The equation x2+2x+2 = 0 has roots α and β. Then value of α15 + β15is;

  1. a) 512
  2. b) 256
  3. c) -512
  4. d) -256

Solution:

  1. Solution:

    (x+1)2 = -1 ⇒ x+1 = ±i

    x = -1+I, -1-i

    α = -1+I, β = -1-i

    α = √2ei(3π/4), β = √2ei(-3π/4)

    α15+ β15 = (√2)15(ei(45π/4) + ei(-45π/4))

    = 215/2(2 cos(45π/4))

    = 215/2 (2×-1/√2)

    = -28

    = -256

    Answer: (d)


Question 3. 0πcosx3dx\int_{0}^{\pi }\left | \cos x \right |^{3}dx is equal to;

  1. a) 4/3
  2. b) 2/3
  3. c) 0
  4. d) 8/3

Solution:

  1. JEE Main 2019 Paper With Solutions Maths Jan

    Answer: (a)


Question 4. If x2 ≠ nπ+1, n ∈N, then x2sin(x21)sin2(x21)2sin(x21)+sin2(x21)dx\int x \sqrt{\frac{2 \sin \left(x^{2}-1\right)-\sin 2\left(x^{2}-1\right)}{2 \sin \left(x^{2}-1\right)+\sin 2\left(x^{2}-1\right)}} d x is equal to

  1. a) lncos(x212)+cln \cos \left ( \frac{x^{2}-1}{2} \right )+c
  2. b) 12lncos(x212)+c\frac{1}{2}ln \cos \left ( \frac{x^{2}-1}{2} \right )+c
  3. c) lnsec(x212)+cln \sec \left ( \frac{x^{2}-1}{2} \right )+c
  4. d) 12lnsec(x212)+c\frac{1}{2}ln \sec \left ( \frac{x^{2}-1}{2} \right )+c

Solution:

  1. Let x2-1 = t

    2x dx = dt

    x dx = dt/2

    2sintsin2t2sint+sin2tdt2=122sint(1cost)2sint(1+cost)dt\int \sqrt{\frac{2 \sin t-\sin 2 t}{2 \sin t+\sin 2 t}} \cdot \frac{d t}{2}=\frac{1}{2} \int \sqrt{\frac{2 \sin t(1-\cos t)}{2 \sin t(1+\cos t)}} \cdot d t

    = 12tant2.dt\frac{1}{2}\int \tan \frac{t}{2}.dt

    = logsect2+clog\left | \sec \frac{t}{2} \right |+c

    = logsec(x212)+clog\left | \sec \left ( \frac{x^{2}-1}{2} \right )\right |+c

    Answer: (c)


Question 5. If a=ij\vec{a}=i -j , b=i+j+k\vec{b}=i +j+k are two vectors, and c is another vector such that a×c+b=0\vec{a}\times \vec{c}+\vec{b}=\vec{0} and a.c=4\vec{a}. \vec{c}=4 then c2=\left | \vec{c}\right |^{2} =

  1. a) 9
  2. b) 8
  3. c) 19/2
  4. d) 17/2

Solution:

  1. a×c+b=0\vec{a}\times \vec{c}+\vec{b}=\vec{0}

    a×c=b\vec{a}\times \vec{c}=-\vec{b}

    a×(a×c)=b×a\vec{a\times }\left ( \vec{a}\times \vec{c}\right )=\vec{b}\times \vec{a}

    (a.c)a(a.a)c=b×a\left ( \vec{a}. \vec{c}\right )\vec{a} - \left ( \vec{a}. \vec{a}\right )\vec{c}=\vec{b}\times \vec{a} ..(i)

    (a.c)=4  and(a.a)=2\left ( \vec{a}. \vec{c}\right )=4 \; and \left ( \vec{a}. \vec{a}\right )=2 ..(ii)

    b×a=i^j^k^111110=i^+j^2k^\vec{b}\times \vec{a}=\begin{vmatrix} \hat{i} & \hat{j} & \hat{k}\\ 1& 1 & 1\\ 1&-1 & 0 \end{vmatrix} = \hat{i}+\hat{j}-2\hat{k} ..(iii)

    From (i), (ii) and (iii)

    4a2c=i^+j^2k^4\vec{a}-2\vec{c}= \hat{i}+\hat{j}-2\hat{k}

    2c=i^+j^2k^4(i^j^)-2\vec{c}= \hat{i}+\hat{j}-2\hat{k}-4( \hat{i}- \hat{j})

    2c=3i^+5j^2k^-2\vec{c}= -3\hat{i}+5\hat{j}-2\hat{k}

    4c2=384\left | \vec{c}\right |^{2} =38

    c2=192\left | \vec{c}\right |^{2} =\frac{19}{2}

    Answer: (c)


Question 6.If
JEE Main 2019 Papers With Solutions Maths Jan

then:

  1. a) f (x) is discontinuous ∀ a ∈ R, b ∈ R
  2. b) f (x) is continuous if a = 0 & b = 5
  3. c) f (x) is continuous if a = 5 & b = 0
  4. d) f (x) is continuous if a = -5 & b = 10

Solution:

  1. f(1-) = f(1+)

    a+b = 5 ..(i)

    f(3+) = f(3-)

    b+15 = a+3b ..(ii)

    f(5+) = f(5-)

    b + 25 = 30 … (iii)

    From (iii), b = 5

    From (i), a = 0 & from (ii), a = 5

    f ( x) is discontinuous ∀a ∈R, b∈ R

    Answer: (a)


Question 7. Average height and variance of 5 students in a class is 150 and 18 respectively. A new student whose height is 156 cm is added to the group. Find new variance.

  1. a) 20
  2. b) 22
  3. c) 16
  4. d) 14

Solution:

  1. Let 5 students are x1 , x2 , x3 , x4 , x5

    Given xˉ=xi5=150\bar{x}= \frac{\sum x_{i}}{5}= 150

    Ʃxi = 750 ..(i)

    xi25(xˉ)2=18\frac{\sum x_{i}^{2}}{5}-(\bar{x})^{2}= 18

    xi25(150)2=18\frac{\sum x_{i}^{2}}{5}-(150)^{2}= 18

    xi2=(22500+18)×5\sum x_{i}^{2}= (22500+18)\times 5

    xi2=112590\sum x_{i}^{2}= 112590 ..(ii)

    Height of new student = 156 (Let x6)

    Now x1+ x2+ x3+x4 +x5+x6 = 750+156

    xˉnew=(x1+x2+x3+x4+x5+x66)=9066=151\bar{x}_{new} = \left ( \frac{x_{1}+x_{2}+x_{3}+x_{4}+x_{5}+x_{6}}{6} \right )=\frac{906}{6}=151 ..(iii)

    Variance (new) = xi26(Xˉ)2\frac{\sum x_{i}^{2}}{6}-(\bar{X})^{2}

    = [(x12 + x22+ x32+ x42+ x52+ x62)/6]-(151)2

    From equation (2) and (3)

    Var(new) = [112590+(156)2/6] - (151)2

    = 22821 - 22801

    = 20

    Answer: (a)


Question 8. a,b,c are in G.P. a+b+c = bx , then x cannot be;

  1. a) 2
  2. b) -2
  3. c) 3
  4. d) 4

Solution:

  1. Let the terms of G.P be a/r, a, ar

    (a/r) + a+ar = ax

    x = r+(1/r)+1

    But r+(1/r) ≥ 2

    Or r+(1/r) ≤ -2 ( using A.M,G.M inequality )

    x-1 ) ≥ 2 or x-1 ≤ -2

    x ≥ 3 or x ≤ -1

    So x cannot be 2.

    Answer: (a)


Question 9.{2403/15} = k/15 then find k. (where {.} denotes fractional part function).

  1. a) 2
  2. b) 8
  3. c) 1
  4. d) 4

Solution:

  1. Solution:

    24 ≡ 1 (mod 15)

    2400 ≡ 1 (mod 15)

    2403 ≡ 8(mod 15)

    {2403/15} = 8/15

    k = 15

    Answer: (b)


Question 10. limy01+1+y42y4\lim_{y\to 0}\frac{\sqrt{1+\sqrt{1+y^{4}}}-\sqrt{2}}{y^{4}} =

  1. a) 1/4√2
  2. b) 1/2√2
  3. c) 1/2√2(1+√2)
  4. d) does not exist

Solution:

  1. Rationalising numerator,

    JEE Main 2019 Paper With Solution Maths Jan

    Answer: (a)


Question 11.There is a parabola having axis as x-axis, vertex is at a distance of 2 unit from origin & focus is at (4, 0). Which of the following point does not lie on the parabola.

  1. a) (6, 8)
  2. b) (5, 2√6)
  3. c) (8, 4√3)
  4. d) (4,-4)

Solution:

  1. The equation of parabola is y2 = 8(x-2)

    JEE Main Maths 2019 Solved Paper For Jan

    (6,8) does not lie on this curve.

    Answer: (a)


Question 12. Find sum of all possible values of θ in the interval (-π/2, π) for which 3+2isinθ12isinθ\frac{3+2i\sin \theta }{1-2i\sin \theta} is purely imaginary;

  1. a) π/3
  2. b) π
  3. c) 2π/3
  4. d) π/2

Solution:

  1. z=3+2isinθ12isinθ×1+2isinθ1+2isinθz=\frac{3+2i\sin \theta }{1-2i\sin \theta}\times \frac{1+2i\sin \theta}{1+2i\sin \theta}

    = 34sin2θ+i(8sinθ)1+4sin2θ\frac{3-4\sin ^{2}\theta+i(8\sin \theta ) }{1+4\sin^{2} \theta}

    For z to be purely imaginary, Re(z) = 0

    i.e 34sin2θ1+4sin2θ=0\frac{3-4\sin ^{2}\theta }{1+4\sin^{2} \theta}=0

    sin2 θ = 3/4

    As θ∈ (-π/2,π ) = ±π/3, 2π/3

    Sum of all values of θ = 2π/3

    Answer: (c)


Question 13.Let A = [cosθsinθsinθcosθ]\begin{bmatrix} \cos \theta &-\sin \theta \\ \sin \theta & \cos \theta \end{bmatrix} find the value of A-50 at θ = π/12.

  1. a) [32121232]\begin{bmatrix} -\frac{\sqrt{3}}{2} & -\frac{1}{2}\\ -\frac{1}{2}& \frac{\sqrt{3}}{2} \end{bmatrix}
  2. b) [32121232]\begin{bmatrix} \frac{\sqrt{3}}{2} & \frac{1}{2}\\ -\frac{1}{2}& \frac{\sqrt{3}}{2} \end{bmatrix}
  3. c) [32121232]\begin{bmatrix} -\frac{\sqrt{3}}{2} & \frac{1}{2}\\ \frac{1}{2}& \frac{\sqrt{3}}{2} \end{bmatrix}
  4. d) [12323212]\begin{bmatrix} \frac{{1}}{2} & \frac{\sqrt{3}}{2}\\ \frac{\sqrt{3}}{2}& -\frac{{1}}{2} \end{bmatrix}

Solution:

  1. A = [cosθsinθsinθcosθ]\begin{bmatrix} \cos \theta &-\sin \theta \\ \sin \theta & \cos \theta \end{bmatrix}

    A is a rotation matrix.

    An = [cosnθsinnθsinnθcosnθ]\begin{bmatrix} \cos n\theta &-\sin n\theta \\ \sin n\theta & \cos n\theta \end{bmatrix}

    A-50 = [cos50θsin50θsin50θcos50θ]\begin{bmatrix} \cos 50\: \theta &\sin 50\: \theta \\ -\sin 50\: \theta & \cos 50\: \theta \end{bmatrix}

    A-50 at θ= π/2 is [cos25π6sin25π6sin25π6cos25π6]\begin{bmatrix} \cos \frac{25\pi }{6}\: &\sin \frac{25\pi }{6}\: \\ -\sin \frac{25\pi }{6}\: & \cos \frac{25\pi }{6}\: \end{bmatrix}

    = [32121232]\begin{bmatrix} \frac{\sqrt{3}}{2} & \frac{1}{2}\\ -\frac{1}{2}& \frac{\sqrt{3}}{2} \end{bmatrix}

    Answer: (b)


Question 14. If (A⊕B)∧(∼ A⊝ B) = ABA\wedge B what should be proper symbol in place of \oplus and ⊝ to hold the equation

  1. a) and\wedge and\vee
  2. b) and\wedge and\wedge
  3. c) and\vee and\vee
  4. d) and\vee and\wedge

Solution:

  1. By inspection ⊕ represents ∧ and ⊝ represents ∨

    A

    B

    A∧B

    ~A

    ~A∨B

    (A∧B)∧ (~A∨B)

    T

    T

    T

    F

    T

    T

    T

    F

    F

    F

    F

    F

    F

    T

    F

    T

    T

    F

    F

    F

    F

    T

    T

    F

    (A∧B)∧(~A∨B)≡ A∧B

    Answer: (a)


Question 15. If y (x) is solution of x(dy/dx) +2y = x2, y(1) = 1, then value of y(1/2)

  1. a) -49/16
  2. b) 49/16
  3. c) 45/8
  4. d) -45/8

Solution:

  1. x(dy/dx) + 2y = x2

    (dy/dx) + 2y/x = x

    This is linear differential equation.

    I.F =e ∫(2/x)dx = e2 log x = x2

    solution is x2y = ∫x3 dx

    x2y = (x4/4) + c

    y(1) = 1 c = ¾

    at x = 1/2 (¼)y = (1/64) +(3/4)

    y = 49/16.

    Answer: (b)


Question 16. From a well shuffled deck of cards, 2 cards are drawn with replacement. If x represent numbers of times ace coming, then value of P(x = 1) + P(x = 2) is;

  1. a) 25/169
  2. b) 24/169
  3. c) 49/169
  4. d) 23/169

Solution:

  1. P(x = 1) = 2C1×(4/52)×(48/52) = 24/169

    P(x = 2) = 2C2×(4/52)2= 1/169

    P(x = 1) + P(x = 2) = 25/169

    Answer: (a)


Question 17. If eccentricity of the hyperbola x2cos2θy2sin2θ=1\frac{x^{2}}{\cos ^{2}\theta }-\frac{y^{2}}{\sin ^{2}\theta } =1 is more than 2 when ∈(0, π/2) then values of length of latus rectum lies in the interval

  1. a) (3, ∞)
  2. b) (1, 3/ 2)
  3. c) (2, 3)
  4. d) (-3, -2)

Solution:

  1. For hyperbola, e2 = 1+(b2/a2)

    = 1+tan2 θ

    = sec2θ

    e>2 ⇒ sec θ > 2

    ∈(π/3, π/2)

    Length of latus rectum =2b2/a = 2 tan θ sin θ

    = 2(>√3)(> √3/2)

    > 3

    Answer (a)


Question 18. If slant height of a right circular cone is 3 cm then the maximum volume of cone is

  1. a) 2√3 πcm3
  2. b) 4√3 πcm3
  3. c) (2+√3) πcm3
  4. d) (2-√3) πcm3

Solution:

  1. Jan JEE Main 2019 Paper With Solutions Maths

    l = 3

    r2 + h2 = 9

    r2 = 9 -h2

    V = (1/3)πr2h

    = (1/3)πh(9 -h2)

    V = 3πh - 1/3πh3

    For maximum volume, dv/dh = 0

    3π - πh2 = 0

    h2 = 3

    h = √3

    r2 = 6

    Volume = (1/3)π (6)(√3) = 2√3 πcm3

    Answer (a)


Question 19. If cos-1(2/3x) + cos-1(3/4x) = π/2, x>3/4 then x =

  1. a) √145/11
  2. b) √145/12
  3. c) √146/10
  4. d) √146/11

Solution:

  1. cos-1 (2/3x) = π/2 - cos-1(3/4x)

    cos-1 (2/3x) = cos-1 (√(16x2-9)/4x

    2/3x = (√(16x2-9)/4x

    (√(16x2-9) = 8/3

    16x2-9 = 64/9

    x2 = 145/(9×16)

    x = √145/12

    Answer: (b)


Question 20. If px+qy+r = 0 represent a family of straight lines such that 3p+2q+4r = 0 then;

  1. a) All lines are parallel
  2. b) All lines are inconsistent
  3. c) All lines are concurrent at (3/4, 1/2)
  4. d) All lines are concurrent at (3,2)

Solution:

  1. Px+qy+r = 0 … (i)

    3p+2q+4r = 0

    (3p/4) +(q/2) +r = 0 ..(ii)

    (i) and (ii) are identical.

    x34=y12=1\frac{x}{\frac{3}{4}} = \frac{y}{\frac{1}{2}}=1

    x = 3/4 and y = 1/2.

    Answer: (d)


Question 21. Consider the system of equations x+y+z = 1, 2x+3y+2z =1, 2x+3y+(a2 -1)z = a+1 then

  1. a) system has a unique solution for ǀaǀ = √3
  2. b) system is inconsistence for ǀaǀ = √3
  3. c) system is inconsistence for a = 4
  4. d) system is inconsistence for a = 3

Solution:

  1. x + y + z = 1 … (i)

    2x + 3y + 2z = 1 … (ii)

    2x + 3y + (a2 −1)z = a +1 …(iii)

    By observation, when a2-1 = 2

    LHS of (ii) & (iii) are same but RHS different

    Hence a2 = 3 ⇒ ǀaǀ = √3

    For ǀaǀ = √3, the system is inconsistent.

    Answer: (b)


Question 22.The value of 3(cos θ - sin θ)4 + 6(sin θ + cos θ)2+4 sin6θ is, where θ∈ (π/4, π/2)

  1. a) 13-4 cos4θ
  2. b) 13-4 cos6θ
  3. c) 13-4 cos6θ+2 sin4θ cos2θ
  4. d) 13-4 cos4θ+2 sin4θ cos2θ

Solution:

  1. 3(cos2 θ+ sin2 θ -sin 2θ)2 +6(sin2 θ+ cos2 θ+ sin 2θ) +4sin6θ

    = 3(1+sin2 2θ - 2sin 2θ)+6+6sin 2θ+4sin6θ

    = 9+3sin2 2θ +4 sin6θ

    = 9+3(4 sin2θ cos2θ)+4(1-cos2θ)3

    = 9+12 cos2θ sin2θ+4(1-cos6θ-3 cos2θ sin2θ)

    = 9+12 sin2θ cos2θ +4-4 cos6θ-12 sin2θ cos2θ)

    = 13 - 4 cos6θ

    Answer: (b)


Question 23. 3 circles of radii a, b, c (a < b < c) touch each other externally and have x - axis as a common tangent then;

  1. a) a, b, c are in A.P.
  2. b) 1/√b = (1/√a) + (1/√c)
  3. c) √a, √b, √c are in A.P.
  4. d) (1/√c) + (1/√b) = (1/√a)

Solution:

  1. Jan Maths JEE Main 2019 Paper With Solutions

    PQ +QR = PR

    (c+a)2(ca)2+(b+a)2(ba)2=(b+c)2(cb)2\sqrt{(c+a)^{2}-(c-a)^{2}}+\sqrt{(b+a)^{2}-(b-a)^{2}}=\sqrt{(b+c)^{2}-(c-b)^{2}}

    √(4ac) + √(4ab) = √(4bc)

    Dividing with √(4abc)

    (1/√b) + (1/√c) = (1/√a)

    Answer: (a)


Question 24.If f(x) = 1/x, f2(x) = 1-x, f3(x) = 1/(1-x) then find J(x) such that f2oJof1(x) = f3(x)

  1. a) f1(x)
  2. b) (1/x) f3(x)
  3. c) f3(x)
  4. d) f2(x)

Solution:

  1. f2(J(f1(x))) = f3(x)

    f2(J(1/x)) = 1/(1-x)

    1-J(1/x) = 1/(1-x)

    J(1/x) = 1-(1/(1-x)) = x/(x-1)

    J(x) = 1/(1-x) = f3(x)

    Answer: (c)


Question 25.Find the equation of line through (−4,1,3) and parallel to the plane x + y + z = 3 while the line intersects another line whose equation is x + y - z = 0 = x + 2y -3z + 5;

  1. a) x+43=y12=z31\frac{x+4}{-3}= \frac{y-1}{-2}=\frac{z-3}{1}
  2. b) x+41=y12=z31\frac{x+4}{1}= \frac{y-1}{2}=\frac{z-3}{1}
  3. c) x+43=y12=z31\frac{x+4}{-3}= \frac{y-1}{2}=\frac{z-3}{1}
  4. d) x+41=y12=z33\frac{x+4}{-1}= \frac{y-1}{2}=\frac{z-3}{-3}

Solution:

  1. Family of planes containing the line of intersection of planes is π1 +λπ2 = 0

    i.e. (x +y -z) +λ(x +2y -3z +5) = 0

    This is passing through (-4,1,3)

    λ= -1

    Hence the equation of plane is y -2z + 5 = 0

    Required line is lie in this plane and is parallel to x + y + z = 5

    direction of required line = i^j^k^111012\begin{vmatrix} \hat{i} & \hat{j} &\hat{k} \\ 1& 1 & 1\\ 0 & 1 & -2 \end{vmatrix}

    = 3i^+2j^+k^-3\hat{i}+2\hat{j}+\hat{k}

    Required line is x+43=y12=z31\frac{x+4}{-3}= \frac{y-1}{2}=\frac{z-3}{1}

    Answer (c)


Question 26.Consider the curves y = x2 +2 and y = 10-x2. Let θ be the angle between both the curves at point of intersection, then find ǀtan θǀ

  1. a) 8/15
  2. b) 5/17
  3. c) 3/17
  4. d) 8/17

Solution:

  1. x2 +2 = 10-x2

    x = ±2 and y = 4

    Point of intersection of curves = (±2, 4)

    y = x2+2; y = 10-x2

    (dy/dx) = 2x; (dy/dx) = -2x

    (dy/dx) at (±2, 4) = ±4 = m1; (dy/dx) at (±2, 4) = ±4 = m2

    ǀtan θǀ = ǀ8/(1-16)ǀ

    = 8/15

    Answer (a)


Question 27.A plane parallel to y-axis passing through line of intersection of planes x+y+z =1 and 2x+3y-z-4 = 0 which of the point lie on the plane.

  1. a) (3,2,1)
  2. b) (−3,0,1)
  3. c) (−3,1,1)
  4. d) (3,1,−1)

Solution:

  1. Required plane is π1+ λπ2 = 0

    (x+y+z-1)+λ(2x+3y-z-4) = 0

    (1+2λ)x+(1+3λ)y+(1-λ)z-(1+4λ) = 0

    This is parallel to y axis ⇒ λ = -1/3

    Required plane is x+4z+1 = 0

    By inspection, (3,1,-1) lie in this plane.

    Answer (d)


Question 28.Find common tangent of the two curves y2 = 4x and x2+y2-6x = 0.

  1. a) y = (x/3)+3
  2. b) y = (x/√3) -√3
  3. c) y = (x/3)-3
  4. d) y = (x/√3) +√3

Solution:

  1. Equation of tangent to the parabola y2 = 4x is y = mx+(1/m)

    m2x-my+1 = 0

    This is also tangent to x2+y2-6x = 0.

    i.e., 3m2+1m4+m2=3\left | \frac{3m^{2}+1}{\sqrt{m^{4}+m^{2}}} \right |=3

    9m4+1+6m2 = 9m4+9m2

    3m2 = 1

    m = ±1/√3

    The common tangent is y = ±((x/√3)+√3)

    Answer (1)


Question 29.

The area bounded by the curve y = x2 -1, tangent to it at (2, 3) and y-axis is;

  1. a) 2/3
  2. b) 4/3
  3. c) 8/3
  4. d) 1

Solution:

  1. Jan JEE Main 2019 Maths Paper With Solutions

    Equation of tangent at (2, 3) is

    (y+3)/2 = 2x-1

    y+3 = 4x-2

    4x-y = 5

    Required area = Ar(PAB) - 13xparabolady\int_{-1}^{3}x_{parabola}dy

    = 12×2×813y+1dy\frac{1}{2}\times 2\times 8-\int_{-1}^{3}\sqrt{y+1}dy

    = 823((y+1)32)138-\frac{2}{3}\left ( (y+1)^{\frac{3}{2}} \right )^{3}_{-1}

    = 8-(16/3)

    = 8/3

    Answer (c)


Video Lessons - January Session Maths

JEE Main 2019 January Physics Paper with Solutions

JEE Main 2019 Chemistry Paper with Solutions January
JEE Main 2019 Chemistry Paper with Solutions January
JEE Main 2019 Chemistry Paper with Solutions January
JEE Main 2019 Chemistry Paper with Solutions January
JEE Main 2019 Chemistry Paper with Solutions January
JEE Main 2019 Chemistry Paper with Solutions January
JEE Main 2019 Chemistry Paper with Solutions January
JEE Main 2019 Chemistry Paper with Solutions January
JEE Main 2019 Chemistry Paper with Solutions January
JEE Main 2019 Chemistry Paper with Solutions January
JEE Main 2019 Chemistry Paper with Solutions January
JEE Main 2019 Chemistry Paper with Solutions January
JEE Main 2019 Chemistry Paper with Solutions January
JEE Main 2019 Chemistry Paper with Solutions January
JEE Main 2019 Chemistry Paper with Solutions January
JEE Main 2019 Chemistry Paper with Solutions January
JEE Main 2019 Chemistry Paper with Solutions January
JEE Main 2019 Chemistry Paper with Solutions January
JEE Main 2019 Chemistry Paper with Solutions January
JEE Main 2019 Chemistry Paper with Solutions January

BOOK

Free Class