Current Affairs GK Questions for Class 4

Current Affairs GK Questions for class 4 encompasses a massive range of interesting topics related to famous personalities in different domains, winners of popular awards in India and the world, location of various islands and seas. Current Affairs GK Questions for Class 4 will basically cover the interesting events that take place across the globe and which are a recurrent theme or frequently occupy the headlines in newspapers or news channels.

CBSE Class 4 will play a vital part in the overall growth of a child. It is important that they are exposed to Current Affairs, right in the initial stages of their life, so that it helps them develop curiosity over various important events taking place across the globe. Current Affairs for Class 4 will help students in their overall development and face the world outside with great confidence.

Download Current Affairs GK Questions for Class 4 PDF

The below given multiple choice Current Affairs GK Questions for Class 4 will help students prepare for various inter school and intra school quiz competitions. GK questions for Class 4 will help students improve their reasoning skills and thinking skills.

Current Affairs General Knowledge Questions for Class 4

Here is a list of Current Affairs GK questions in English for class 4,

1) _________has occupied the news headlines for a long time. It is a fighter jet used by Indian Air Force (IAF), manufactured in France.

a) F-15 Eagle

b) F-16

c) MiG-35

d) Dassault Rafale

2) _________ was recently served warning notice by the Indian Government, for incorrectly showing Leh as part of China during the live broadcast of an Indian journalist.

a) Twitter

b) Instagram

c) Facebook

d) Weibo

3) _________ is the tallest statue in the World.

a) Christ the Redeemer

b) Statue of Unity

c) Garuda Wisnu Kencana

d) Statue of Liberty

4) Shanti Swarup Bhatnagar Prize is one of the most prestigious awards in India. It recognizes excellence in the field of _________

a) Literature

b) Science

c) Sports

d) None of the above

5) Kobe Bryant was a very successful American personality who died recently in a helicopter crash. He was famous _________

a) Actor

b) Politician

c) Basketball player

d) Movie Director

6) _________ voted to exit from the European Union.

a) France

b) The United Kingdom

c) Germany

d) Russia

Download Current Affairs GK Questions for Class 4 PDF

7) Vladimir Putin is the President of _________

a) Uzbekistan

b) Ukraine

c) Russia

d) Poland

8) A very powerful earthquake had recently hit the resort city of Izmir. Izmir is located in _________

a) Greece

b) Italy

c) Turkey

d) France

9) Senkaku Island dispute is between China and _________

a) Japan

b) North Korea

c) South Korea

d) Vietnam

10) In November 2020, Prime Minister of _________ announced that the sale of new cars and vans powered wholly by petrol and diesel will be banned from 2030.

a) Spain

b) Germany

c) France

d) The United Kingdom

11) _________ won the Booker Prize in 2019

a) Margaret Atwood

b) Eleanor Catton

c) George Saunders

d) Kiran Desai

12) World’s tallest building Burj Khalifa is located in _________

a) Qatar

b) Saudi Arabia

c) United Arab Emirates (UAE)

d) Bahrain

13) Samos is a Greek Island located in _________ sea

a) Aegean

b) The Mediterranean

c) Barents

d) Caspian

14) Indian Space Research Organisation (ISRO) mission to Mars is known as _________

a) Juno

b) Mangalyaan

c) Chandrayaan

d) Gaganyaan

15) _________ is the current Chief of the Indian Army

a) Bipin Rawat

b) Manoj Mukund Naravane

c) P Barbarosa

d) Karambir Singh

The above questions are some of the most important general knowledge questions on Current Affairs GK Questions for Class 4. The answers to them are provided below in the box. For more of such exciting questions on GK on other topics, download our learning app.

BYJU’S also provides CBSE Sample Papers for Class 4, CBSE Sample Papers, NCERT Solutions for Class 4, ICSE Sample Papers, & much more to help students prepare well for the exams. Keep learning and stay tuned for further updates on CBSE and other competitive exams.

Here are the Answers for Current Affairs GK Questions for Class 4:

1. d) 2. a) 3. b) 4. b) 5. c)
6. b) 7. c) 8. c) 9. a) 10. d)
11. a) 12. c) 13. a) 14. b) 15. b)

Leave a Comment

Your Mobile number and Email id will not be published. Required fields are marked *

*

*

BOOK

Free Class