NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 1 What is Long, What is Round

In order to help students in their examinations, NCERT solutions are very important. We provide you with the NCERT Solutions for Class 2 Maths Chapter 1 What is Long, What is Round in detail. The solutions are accurate and as per the CBSE syllabus.

Chapter 1 What is Long, What is Round, deals with teaching kids about the concept of long and round. It explains to kids about the length and round shape. Through the links provided here, you can download these NCERT Solutions for free in PDF format.

Download the PDF of NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 1 What is Long, What is Round

 

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 1
NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 1
NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 1

 

Access Answers to NCERT Solutions Class 2 Maths Chapter 1 What is Long, What is Round

Question: 1

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 1 - 1

Answer:

The answer is Pencil

Question: 2

Do you also think so?

Answer:

Yes, we also think so that it is pencil

Question: 3

Now you think of a different answer for Uncle Meeku’s question.

Answer:

The different answer for Uncle Meeku’s question is nib of the pen

Question: 4

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 1 - 2

Answer:

It is a ball

Question: 5

Look at things around you.

Write below:

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 1 - 3

Answer:

The answer for the above table is:

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 1 - 4

Question: 6

Make the coin spin. Does it look like a ball?

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 1 - 5

Answer:

Yes, if we spin a coin, it looks like a ball

Question: 7

(a) Does a coin roll? Does it slide? Try

(b) Can, you make a 1 rupee coin stand like NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 1 - 6 this?

Answer:

(a) Yes, a coin roll as well as slide

(b) Yes, I can make a coin standNCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 1 - 7like this

Question: 8

Try doing the same thing a 2-rupee coin and a 5 rupee coin.

NCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 1 - 8

Answer:

Yes, I can make a 2 rupee coin standNCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 1 - 9like this.

Yes, I can make a 5 rupee coin standNCERT Solutions For Class 2 Maths Chapter 1 - 10like this.


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *